Kaarten en gidsen > Europa > Britse Eilanden > Groot-Brittannië
Britse Eilanden

Kaart en gidsen voor Groot-Brittannië

Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van Groot-Brittannië, het eiland dat bestaat uit Engeland, Schotland, Wales en een aantal eilanden zoals de Kanaaleilanden. De Britten hebben op hun eiland een unieke eigen cultuur ontwikkeld die door de jaren heen flink is veranderd, en erg verschillend is door het land heen. Ontdek de Schotse hooglanden, de uitgestrekte graslanden van Yorkshire in Noord-Engeland en natuurlijk de kliffen van Cornwall! Londen is met afstand de grootste stad van Groot-Brittannië, en trekt jaarlijks miljoenen toeristen, en met reden! Ontdek Groot-Brittannië met kaarten van de Noorderzon! Haal nu jouw kaart van Groot-Brittannië en haal het meeste uit jouw vakantie!

Resultaat 1–24 van de 905 resultaten wordt getoond

Kaarten van de Britse natuur

De Britse eilanden als geheel staan er om bekend dat het er vaak regent, met alle gevolgen van dien. Dat is natuurlijk ook zo, maar dat hoeft jouw vakantie naar deze regio niet te verspillen! Ga goed voorbereid op reis en neem je regenjack mee, dan komt alles goed.

Elke Britse regio heeft namelijk zijn eigen paradijsjes, die je absoluut gezien moet hebben. In het noorden in Schotland liggen de Schotse hooglanden; uitgestrekte bergen die grotendeels bedekt zijn met gras bieden adembenemende uitzichten. Of denk bijvoorbeeld ook aan het Lake District in Noord-Engeland, een groot natuurgebied met tientallen grote meren omringt door middelhoge bergen. 

Juist helemaal in het zuiden van Engeland ligt onder andere het New Forest National Park, een prachtig bos dat wel dingen wegheeft van de Gelderse Hoge Veluwe. Een 50-tal kilometers naar het oosten ligt het South Dawns National Park, waar je net zoals in Cornwall de meest betoverende kaarsrechte krijtkliffen kan bekijken, die vanaf 100 meter hoogte het Kanaal inschieten.

Door Engeland heen liggen tientallen National Trails. Dit zijn lange-afstandspaden die georganiseerd zijn door de Britse versie van Staatsbosbeheer, en liggen overal door Engeland en Wales. Beloop ze met wandelkaarten van de Noorderzon! Met deze paden ontdek je de Britse natuur als nooit tevoren!

Kaarten van de Britse steden

Londen in de grootste stad van Europa na het Russische Moskou, en telt honderden bezienswaardigheden. Grote architectonische constructies zoals de Westminister Abbey, de Big Ben en de London Shard behoren tot de belangrijkste attracties van de stad. Ontdek Londen met stadskaarten van de Noorderzon!

Groot-Brittannië telt nog tientallen andere steden die absoluut een bezichtiging waard zijn! Denk bijvoorbeeld aan Liverpool, Newcastle en de 2e stad van Engeland: Birmingham. Ook de Schotse steden Edinburgh en Glasgow staan vol met waardevolle historie zoals het monument van Edinburgh! 

Blogs over Groot-Brittannië
Blogs over Kaarten en gidsen