Benelux

Landkaart voor Nederland

Op deze pagina vind je de landkaarten van Nederland, waarmee je in elke uithoek van Nederland perfect de weg vindt! Elke provincie van ons landje heeft allerlei mooie gebieden, maar weet zo maar even de beste plekken te vinden! En weet jij zo langs de snelweg zonder wegenkaart leuke hotspots te vinden op weg naar jouw bestemming? Met de landkaarten van de Noorderzon vind je ze allemaal, of je nu op weg bent van Groningen  naar de Vaalserberg in Zuid-Limburg of van Zeeuws-Vlaanderen naar een lang weekend op Texel. Plan jouw Nederlandse uitje met landkaarten van de Noorderzon!

Toont alle 10 resultaten

Het Nederlandse Wegennet

Het Nederlandse netwerk van wegen is een van de meest uitgebreide van heel Europa, en wegenkaarten van dit netwerk zijn op veel verschillende schalen verkrijgbaar. Moet je manoeuvreren binnen een grote stad als Amsterdam? Stedenkaarten zijn daarvoor uitermate geschikt. Voor een iets grotere afstand haal je een landkaart met een wat grotere schaal, waar bijvoorbeeld enkele provincies tot in groot detail wordt uitgelicht. Voor landkaarten voor een regionaal gebied heeft de Noorderzon kaarten met een schaal van 1:200.000. Voor heel Nederland adviseren wij 1:250.00 of groter.

Navigatiesystemen versus landkaarten

Landkaarten zijn niet alleen uitkomst voor iedereen zonder navigatiesysteem, maar zijn ook een aanvulling op elkaar. Met name in het buitenland als je van de snelweg af bent is het soms lastig manoeuvreren met een scherm. Uit persoonlijke ervaring is gebleken tijdens lange ritten dat het ook erg handig is om je route uit te stippelen, zodat je voordat je vertrekt als precies weet waar je welke afslag moet nemen. Handig! Daarom is een landkaart een goede aanvulling op hedendaagse techniek: het zorgt voor overzicht, en biedt gelijk de mogelijkheid om alvast alternatieve routes te bekijken, indien nodig.

ANWB- en Michelinkaarten

Uiteraard heeft de Noorderzon de welbekende Michelinkaarten in haar assortiment, alsmede de ANWB-wegenkaarten. Voor Nederland zijn deze kaarten de beste in hun soort. De kaarten tonen je precies wat je wil weten: de juiste weg! Hou er wel rekening mee dat deze kaarten ook niet meer weergeven dan dat. Dit zijn echte wegenkaarten die je perfect naar je bestemming kunnen brengen, maar ongeschikt zijn als bijvoorbeeld wandelkaarten. Zelfs als langeafstandsfietser kan je eventueel wel gebruik maken van deze kaarten (al geven echte fietskaarten  natuurlijk nog meer detail). Zeker de 1:200.000 tonen alle grote en zelfs veel kleine wegen en woonkernen. De kaarten tonen kilometerafstanden, pompstations en reliëf. Als je ergens een rustdag wilt houden, tonen de kaarten ook toeristische attracties en sommige andere landschappelijke details. Je kan deze symbolen uiteraard gebruiken om de route aan te passen zodat je geen enkele bezienswaardigheid mist op je weg. 

Blogs over Nederland
Blogs over Landkaarten en wegenkaarten