Culinaire reisgidsen
De tijd dat een Nederlands gezin op vakantie naar de Costa Brava een kofferbak vol eigenheimers en ander goed-Hollandse landbouwproducten meenam, ligt gelukkig ver achter ons. Dat wil niet zeggen dat bij iedereen nu een overweldigende interesse in de lokale culinaire tradities is ontstaan, wat natuurlijk ook niet hoeft, maar allengs is men wel een beetje klaar met het idee dat alle eetwaar van over de grens (en dan met name in zuidelijke of oostelijke richting) toch eigenlijk niet pluis is en sowieso beroerd voor je stoelgang. Integendeel, de belangstelling in de lokale keuken van de diverse Europese landen heeft de afgelopen jaren een behoorlijke vlucht genomen, hetgeen wordt weerspiegeld in de overvloed aan regionale kookboeken en culinaire reisgidsen.
Resultaat 1–24 van de 87 resultaten wordt getoond
-
reisgids Baskenland, Rioja en NavarraDit boek neemt de Spanje-liefhebber mee naar deze drie streken die met elkaar verbonden zijn door hudirect leverbaar!€24,50 > alles van Europa -
reisgids Piemonte en Turijn | Karin StubbéPiemonte & Turijn gaat over de gehele regio Piemonte. In deze reisgids gaat de reis van het noordelidirect leverbaar!€24,50 > alles van Europa -
D241 Les terroirs gourmands de la Dordogne ... à pied | wandelgidsWandelgids Dordogne, met 20 wandelingen (PR's, petites randonnées, dit zijn wandelingen van maximaadirect leverbaar!€17,50 > alles van Europa -
Thailand - het kookboek | Jean-Pierre GabrielThailand, het kookboek vertaalt de sfeer van The land of the Smile in een prachtig uitgevoerd boek vniet direct leverbaar€42,95 > alles van Azië -
Eat Japan | Lonely PlanetThe complete companion to Japanese culinary culture Whether it's rubbing your chopsticks together, hdirect leverbaar!€19,95 > alles van Azië -
Café Marseille | Derk Jan WooldrikWelkom bij Café Marseille, waar de muziek harder speelt dan de zee. Dit is geen kookboek zoals je gdirect leverbaar!€35,00 > alles van Zeeën en oceanen -
Van Boven in het wild - zakboek | Yvette Van BovenDit kleine wildplukzakboek van Yvette van Boven past handig in uw tas als u op pad bent. Met tips omdirect leverbaar!€18,50 > alles van Europa -
Italia con Gusto e Amore | Annet DaemsAnnet Daems gidst je doorheen het land waar eten geen product, maar een cultuur is. Maak samen met hdirect leverbaar!€31,50 > alles van Europa -
Lekker Japan | culinaire reisgids Lonely PlanetTil je gastronomische ervaring in Japan naar een hoger niveau, en ontdek de heerlijke verscheidenheidirect leverbaar!€22,95 > alles van Azië -
Eat Malaysia & SingaporeExplore the unique cuisine and food culture of Malaysia and Singapore confidently with this culinarydirect leverbaar!€19,95 > alles van Azië -
Eat Italy | Lonely PlanetThe complete companion to Italian culinary culture Whether it's ordering a cappuccino after 11am, usdirect leverbaar!€19,95 > alles van Europa -
Hokkai - de Japanse keuken voor de thuiskokDit boek gaat over het eten dat elke dag gegeten wordt door miljoenen bouwvakkers, politici, scholiedirect leverbaar!€34,50 > alles van Azië -
Persiana | Sabrina GhayourDe Midden-Oosterse keuken - de keuken van 'duizend-en-een-nacht' - is een culinaire smeltkroes van vdirect leverbaar!€29,95 > alles van Azië -
Lisboeta | Nuno MendesKoken en eten in de straten en langs het strand van het hedendaagse Lissabon. Lissabon, dat in Portuniet direct leverbaar€39,95 > alles van Europa -
Street Food India | culinaire reisgids India - Mirjam LetschHet vegetarische kookboek Street Food India van Mirjam Letsch laat je India met al je zintuigen beledirect leverbaar!€19,90 > alles van Azië -
Mijn Frankrijk | culinaire reisgids van Onno KleynHet leven in een Bourgondisch dorpje, de geschiedenis van het kaasplateau, taaie biefstuk eten in hedirect leverbaar!€32,50 > alles van Europa -
Van Alle WereldzeeënRotterdam geldt sinds jaar en dag als brandpunt van culturen. Schepen uit alle windstreken meren aandirect leverbaar!€12,50 > alles van Zeeën en oceanen -
The Lemon Kitchen | kookboek SiciliëThe Lemon Kitchen Sicilië laat je proeven van de veelzijdigste keuken van Italië. Met 65 heerlijkedirect leverbaar!€23,95 > alles van Europa -
Tapas | Janneke Vreugdenhil & Edwin WinkelsTAPAS, VERHALEN EN RECEPTENVERENIGT ALLES WAT HET SMAKELIJKE LEVEN IN SPANJE TE BIEDEN HEEFTJannekedirect leverbaar!€27,50 > alles van Europa -
Proef Spanje| culinaire reisgidsDe Spaanse keuken is wereldwijd bekend. Door het uitstekende klimaat, de nabijheid van de zee en dedirect leverbaar!€16,95 > alles van Europa -
TLV - de Culinaire Stadsgids van Jigal KrantTel Aviv was lang het best bewaarde geheim van de reiswereld. Op amper vier uur vliegen ligt het pardirect leverbaar!€20,95 > alles van Azië -
Athína | de ziel van Griekenland in 80 receptenIn 'Athína' van Chloé Monchalin en Benjamin Rousselet vind je 80 recepten waarmee je de heerlijkstdirect leverbaar!€34,95 > alles van Europa -
Noosh-e-Jaan | Tieme HermansNoosh-e-Jaan betekent 'eet smakelijk' in het Perzisch, maar staat letterlijk voor 'moge het je zieldirect leverbaar!€20,00 > alles van Azië -
California Dreamin' | culinaire reisgidsCalifornië: dé bakermat van de 'organic food revolution', culinaire smeltkroes, oorsprong van de fdirect leverbaar!€25,95 > alles van Noord-Amerika
Leidraad bij culinaire reisgidsen kopen
De Noorderzon heeft een interessante collectie aan culinaire reisgidsen, zowel van Europese als buiten-Europese regio’s. In tegenstelling tot een ‘gewoon’ kookboek worden in een culinaire reisgids de diverse gerechten en culinaire tradities in hun sociaal-culturele context geplaatst en beschreven en wordt de lezer iets duidelijk gemaakt waarom bijzondere producten alleen daar of daar voorkomen en waarom ze er net weer anders smaken of bereid worden dan elders. Hetzelfde kan gezegd worden – mutatis mutandis – over wijnreisgidsen. Voor vinologen (in spe) hebben we ook thematische landkaarten over de diverse wijngebieden (Frankrijk).