Kaarten en gidsen > Wereld als geheel
Hele wereld

Kaart en gidsen voor Wereld als geheel

Je kan allicht nooit elke regio in de wereld bezoeken, maar je kan er wel over fantaseren, en het internet kan je wél alles laten zien! Fantaseer mee met de wereldkaarten van de Noorderzon. Onze wereldbol is er een van onvoorstelbare verscheidenheid en verrassingen: de grootste verschillen van klimaten van het tropisch regenwoud tot de woestijn tot de poolgebieden. Dit alles zorgt voor miljoenen verschillende dieren- en plantensoorten, in alle kleuren van de regenboog. Uitgestrekte oceanen zijn nog grotendeels onontdekt en amper in kaart gebracht, en toch weten we al dat hier de grootste biodiversiteit is, nog meer dan de al 500.000 verschillende soorten in de Amazoneregenwoud. Lees onderaan de pagina meer over kaarten van de wereld!

Resultaat 1–24 van de 461 resultaten wordt getoond

Kaarten van Europa

Behalve het op één na kleinste continent, is Europa ook de landmassa van het kleine. Relatief veel en kleine landen, met tientallen kleine bergketens door de landen heen. De geschiedenis heeft onze landen gescheiden, zoals het Habsburgse rijk dat uiteenviel in wat nu onder andere. Tsjechië, Oostenrijk, Hongarije en Slowakije is. Maar ook Joegoslavië dat uit bijna alle landen van de Balkan bestond! Europa wordt omrandt door 5 grote zeeën, elk verschillend qua karakter en elk drukken ze hun stempel op het aangrenzende grondgebied. Ontdek Europa met je fiets! Neem je fietskaart wel mee.

Kaarten van Azië

Aansluitend aan Europa ligt het grootste continent, Azië, waar dan ook krap 60% van de wereldbevolking leeft. In Azië liggen de heetste plekken op aarde in de woestijn van Saudi-Arabië en Qatar tot aan het koudste stadje op aarde, Ojmjakon, in het Russische Siberië. Het verschil in temperatuur tussen die twee plekken kan oplopen tot 120(!) graden Celsius. Deze extreme afwijking in temperaturen beeldt de verschillen op aarde goed uit. Daarnaast is Azië uiteraard bekent voor de aanwezigheid van de hoogste bergketen ter wereld: de Himalaya. Veel mensen gaan ook op reis naar Thailand, Vietnam en Indonesië. Verken de Aziatische metropolen met een stadskaart van de Noorderzon in de hand.  

Kaarten van Afrika

Afrika wordt doormidden gedeeld door de evenaar, en dit zie je vanzelfsprekend goed terug in het landschap. De Saharawoestijn is erg bekend. Beroemde plekken in deze woestijn zijn onder andere de Piramides van Gizeh in Egypte en Timboektoe in Mali. Verder naar het zuiden kom je al snel in de savanne en vervolgens de Afrikaanse jungle. Hier vind je de mooiste meren en rivieren zoals het Victoriameer in Tanzania en Kenia, en de Congorivier, op de Amazone na de rivier het met grootste debiet ter wereld. Verder naar het zuiden verandert het landschap weer in een savanne. Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika zijn de beste landen voor een geweldige safari! Bewandel de Afrikaanse wildernis met een wandelkaart in je zak!

Kaarten van Noord- & Zuid-Amerika

Vanaf Alaska tot aan Patagonië ligt een aansluitende bergketen: de Rockies in Noord-Amerika en de Andes in Zuid-Amerika. Door de twee continenten heen brengen de bergen leven en water naar lagere grond. In de VS liggen Yellowstone, Yosemite National Park en vele andere natuurreservaten tegen de Rockies aan, en in Peru ontspringt de Amazone uit het Andesgebergte en voedt het Amazoneregenwoud in Brazilië. En wie droomt er niet van een campertocht door de Verenigde Staten en Canada of lopen door Argentinië en Chili? De Amerikaanse hooglanden kennen de beste wegen ter wereld? Zelf beleven? Koop een landkaart bij de Noorderzon!