Slowakije is een land waar de meeste Nederlanders en Belgen nog nooit zijn geweest. Dat is dan jammer voor hun want het is een prachtig land! Slowakije heeft in tegenstelling tot Tsjechië wel serieuze bergen tot ruim boven de 2600 meter in de Hoge Karpaten, en Slowakije heeft een boeiende geschiedenis, die een fysieke vorm aanneemt in de talloze kastelen, burchten en oude kerken verspreid over het land.

Bratislava, de hoofdstad, ligt slechts op zo’n 50 kilometer stroomafwaarts langs de Donau vanaf Wenen, en is de enige grote stad van het land. Net zoals het Hongaarse Budapest is Bratislava gebouwd aan beide kanten van de Donau. Een van de belangrijkste trekpleister van Bratislava is de burcht van de stad: gebouwd op een mooie heuvel met direct uitzicht op de Donau is dit een van de mooiste kastelen in de gotische stijl. Het oorspronkelijke kasteel stamt uit de 14e eeuw, maar is na een brand in het jaar 1811 pas ruim 140 jaar later weer herstelt. [lees verder onderaan deze pagina]

 

Toont alle 24 resultaten

Slowakije is een zeer bergachtig land met wel tientallen verschillende grotere en kleinere bergmassieven. Ze vallen allemaal onder de Karpaten, de grote, krulvormige bergketen, die zich uitstrekt van Slowakije via Polen en Oekraine tot Roemenië. Qua omvang het grootste gebergte in Slowakije is het Slowaakse Ertsgebergte. Dit gebied in het zuiden van Slowakije telt enkele toppen boven de 1400 meter. Ondanks de matige hoogte is het een ruig landschap, hetgeen het voor de liefhebbers van uitgestrekte, ongerepte natuurgebieden zeer de moeite van het bezoeken waard maakt. Het gebergte kent enkele unieke wandelroutes die je langs duizelingwekkende richels, prachtige meren en door dichte bossen voert. Maar misschien nog wel bijzonderder: sommige routes lopen dwars door watervallen. Verken deze speciale routes in het park Slowaaks Paradijs. Steek je wandelgids bij je en ga op pad!

De Hoge Tatra

Wie echter toch liever de werkelijk hoge bergen op wil zoeken, raden we de Hoge Tatra aan. Deze bergen in het noorden van Slowakije op de grens met Polen reiken tot wel 2600 meter hoog, en zijn grote delen van het jaar met sneeuw bedekt. Het gebied is dunbevolkt, dus enige voorbereiding is vereist! Naast de Hoge Tatra heb je er ook nog de Lage Tatra, ook een hooggebergte al doet de naam anders vermoeden.

Blogs over Slowakije
Blogs over Kaarten en gidsen