Europa

Kaart en gidsen voor Frankrijk

Frankrijk is het land ‘voor elk wat wils’. Zwemmen in de ruige Atlantische oceaan van Bretagne, wandelen door de Pyreneeën en fietsen langs alle historische monumenten in Normandië. Maar vergeet de steden niet. Parijs is een magische plek met een onuitputtelijke historie, maar ook bijvoorbeeld Toulouse, Marseille, Lyon of Bordeaux zijn fantastische steden! Daarnaast is Frankrijk is bijzonder rijk aan veelzijdige natuur. Je moet natuurlijk wel weten waar je heen moet. Bereid je daarom goed voor met de kaarten en gidsen van de Noorderzon. Bij vragen kun je altijd langskomen in onze winkel voor deskundig advies of tips! Onderaan de pagina vind je meer informatie over kaarten en gidsen van Frankrijk.

 

Resultaat 1–24 van de 1381 resultaten wordt getoond

Ontdek de bergen van Frankrijk met de kaarten van de Noorderzon

De meeste Nederlanders zijn wel bekend met de Alpen en de Pyreneeën. Deze twee gebergtes behoren terecht tot de grootste trekpleisters van Frankrijk als vakantieland. De Alpen zijn zeer dichtbevolkt voor een bergketen, maar dat maakt ze alleen maar toegankelijker. Daar hoef je geen meerdaagse trektocht te houden voordat je bij het volgende dorpje bent! Niettemin kan je er aardig verdwaald raken, dus zorg altijd dat je een goede kaart meebrengt. Hetzelfde geldt vanzelfsprekend ook voor de Pyreneeën: zonder kaart kan het zelfs gevaarlijk zijn.

Frankrijk heeft nog veel meer bergen dan alleen de bekende twee. Denk aan het Centraal Massief, de Franse Ardennen, de Jura, de Vogezen en nog meer. In deze bergketens staan geen vierduizenders zoals in de Alpen, maar dat maakt ze niet minder bijzonder. Zo is de Jura een van de oudste bergketens ter wereld, en grotendeels bedekt met bos. Doordat het gebergte zo oud is, namelijk zo’n 180 miljoen jaar, zijn de toppen afgevlakt. Ditzelfde geldt voor het oude vulkanische gebergte de Vogezen. De toppen van deze bergketen zijn zo vlak dat ze, vertaald, ballonnen heten. Frankrijk kent een groot aantal middelhoge gebergtes met allen een uniek uiterlijk en klimaat. Ontdek ze allemaal met een kaart van de Noorderzon!

Kaarten van de Franse zeekust

Frankrijk heeft een zeer uitgestrekte zeekust die grenst aan 3 zeeën: in het noorden tegen de grens met België is er de Noordzee, maar men ook de tunnel van Calais naar Engeland kan nemen. Aan de westkant van het land ligt de Atlantische oceaan, en in het zuiden ligt de Middellandse zee. Met zo veel zeekust zijn er uiteraard een veelvoud aan dingen te doen in en om het water en in de kuststrook. In Normandië vindt men nog veel overblijfselen van de 2e wereldoorlog. In Bretagne zijn er hoge kliffen met veel rotsen op het strand. Ooit zat hier Groot-Brittannië aan Frankrijk vastgeplakt! In het zuiden, tegen de grens met Spanje aan, liggen de Pyreneeën tegen de Middellandse zee aan. Dit zorgt voor prachtige taferelen, met de bergen die opgaan in de zee. Tegen de grens met Italië ligt de Provence, met haar prachtige witte zandstranden van de Franse Riviera. Kaarten van al deze bestemmingen en meer vind je uiteraard bij de Noorderzon!

Blogs over Frankrijk
Blogs over Kaarten en gidsen