Engeland

Kaart en gidsen voor Londen

Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van de enorme Engelse hoofdstad; Londen. In deze metropool wonen meer dan 8 miljoen mensen, wat het een van de grootste steden van Europa maakt. De stad is vooral bekend van de Big Ben, de Tower Bridge en het Westminister Palace, maar er is natuurlijk nog zo veel meer te beleven! Ontdek ook de rijke geschiedenis van Londen, dat in de 18e en 19e eeuw de belangrijkste stad van de wereld was. Verken de stad met reisgidsen van de Noorderzon!

 

Resultaat 1–24 van de 39 resultaten wordt getoond

De Londense geschiedenis

De geschiedenis van Londen is in vele publicaties zeer gedetailleerd beschreven. In de late middeleeuwen was Engeland regelmatig in oorlog met andere Europese landen zoals Frankrijk, Portugal en Spanje, maar ook met de Nederlanders hebben de Engelsen behoorlijk wat uitgevochten. Na een periode van oorlogen en rampen, zoals een pestepidemie en de grote brand van Londen, was het de Nederlandse koning Willem de III die Engeland tegen het eind van de 17e-eeuw een belangrijke wereldmacht maakte. Van het Engelse Imperialisme uit die tijd en later, is vandaag de dag nog veel te merken! De queen is nog steeds ceremonieel staatshoofd van vele landen op de wereld zoals onder andere Canada en Australië.

het huidige Londen

Sinds de 17e eeuw is Londen een van de hoofdsteden van de wereld gebleven, en heeft in die hoedanigheid erg veel immigranten getrokken, zowel kansarme als kansrijke. Daardoor is Londen het financiële centrum van Europa geworden, en zijn er ook veel multiculturele groepen gekomen. Britten houden erg van Indiaas eten en dat zie je dan ook volop in de straten! Ook andere oosterse keukens zijn wijdverspreid in Londen.

Londen in vandaag de dag erg populair als stedentrip. Met een directe treinverbinding naar het Europese vasteland is Londen makkelijk en goedkoop bereikbaar, en dat maakt de stad erg aantrekkelijk. Geniet van alle monumenten, musea en historische gebouwen van de stad! Ontdek Londen met gidsen van de Noorderzon!

Hoewel Londen wel een echt centrum heeft, is de stad zo groot dat elk groot stadsdistrict wel zijn eigen centrum heeft op een vergelijkbare manier zoals in Berlijn. Elke wijk heeft een eigen cultuur een sfeer. Verken ze allemaal!

De Londense stadsparken

Een ander hoogtepunt van Londen zijn de vele stadsparken, die soms wel kilometers groot zijn. De stadsparken van Londen zijn officieel eigendom van het Engelse Koningshuis, erg bijzonder! Het grootste park is Richmond Park waar vele reeën rondlopen. De reeën zijn behoorlijk gedomesticeerd waardoor ze benaderbaar zijn voor mensen.

Een van de bekendste parken is wellicht Hyde Park. In dit park staat onder andere de herdenkingsfontein voor prinses Diana. In het park worden regelmatig concerten en andere evenementen gehouden, zoals de het onderdeel triatlon van de Olympische Spelen van 2012.

Het belangrijkste park werkelijk in het centrum van Londen is St. James Park, vlakbij Buckingham Palace en Downing Street. In het park zelf staat St. James’s Palace, een 16e-eeuws koninklijk paleis.

Londen ontdek je met kaarten en gidsen van de Noorderzon! Haal het meeste uit jouw stedentrip!

Blogs over Londen
Blogs over Kaarten en gidsen