Scandinavië & de Baltische Staten

Kaart en gidsen voor Denemarken

Op deze pagina vind je informatie over de kaarten en gidsen van Denemarken! Dit Scandinavische land is een schiereiland op de grens met Duitsland. Het land is uiterst plat en heeft veel gelijkenissen met Nederland – Kopenhagen telt ten minste net zo veel fietsers als Amsterdam! Het land is zeer plat en een groot gedeelte van het oppervlak is water. Het land is vrijwel even groot als Nederland, maar er wonen drie keer minder mensen. Dat zorgt voor een meer landelijke sfeer met minder steden en meer natuur. Men kan er dus uitstekend wandelen en fietsen! Zorg wel dat je de goede kaarten bijhebt als je in een vreemd land op stap gaat! Ook de hoofdstad van het land, Kopenhagen, is zeer uniek. Meer hierover onderaan de pagina! Nog meer weten over kaarten van Denemarken? Kom dan langs in de Noorderzon!

Resultaat 1–24 van de 60 resultaten wordt getoond

Kaarten van Deense Steden

De Deense hoofdstad, Kopenhagen, is een zeer geliefde plaats onder veel toeristen. De stad, ongeveer half zo groot als Amsterdam, heeft veel overeenkomsten met de Nederlandse hoofdstad. Er heerst een sfeer van liberalisme en vrijheid, wat men onder andere terug kan zien in de anarchistische wijk Christiania, een soort van onafhankelijke enclave binnen de stad. Daarbuiten is de kleine zeemeermin een van de bekendste symbolen van Denemarken. Binnenin de stad staan nog vele gebouwen uit de vroege 17e eeuw, die gebouwd zijn in opdracht van Koning Christiaan IV.

In Aarhus, gelegen in het noorden van Jutland, is de 2e stad van Denemarken. De stad is waarschijnlijk door Vikingen gesticht in de 8e eeuw. Het is een echte havenstad, en dat is overal door de stad terug te zien. De stad kent vele kunstmusea en is zelfs uitgeroepen tot Culturele Europese hoofdstad voor 2017! Er is veel moderne en oude architectuur te zien in Aarhus, zoals moderne architectonische hoogstandjes aan kantoorgebouwen tot aan de 13e -eeuwse kathedraal! Meer weten over Deense steden zoals de bovengenoemde en Odense? Kom langs in de Noorderzon en ontdek ze met een mooie stadskaart!

Kaarten van de Deense Natuur

De Deense natuur wordt uiteraard beheerst door de zee. Het land kent een gematigd zeeklimaat en weinig extremen. De Waddenzee gaat door tot aan Denemarken, en soortgelijke natuur die je in Nederland ziet komt ook in Denemarken voor. In de wateren rond Denemarken liggen meer dan 400 eilanden, waarvan er veel goede plekken zijn om vogels, reeën en zeehonden te spotten. In het noorden ligt de landstrook Grenen, waar de Noordzee en het Kattegat botsen met elkaar, waardoor er een zeer sterke stroming ontstaat. Het gebied doet veel denken aan de Texelse duinen. Het is absoluut verboden om hier te zwemmen, maar dat maakt het niet minder interessant! Het is namelijk een van de beste plekken van Europa om roofvogels te spotten die bezig zijn met hun jaarlijkse migratie. Verken de Deense natuur met een wandelkaart van de Noorderzon! En vergeet niet alle vuurtorens te tellen die de boten door het gevaarlijke Kattegat sturen.

Landkaarten van Denemarken

Behalve dat Denemarken een prachtig land is om te bezoeken, doorkruisen veel mensen Denemarken op weg naar Zweden of Noorwegen. Hoewel het land een zeer uitgebreid wegennetwerk heeft, zijn Deense wegen zijn vrij complex door de grote hoeveelheid water. Alle grote eilanden zijn ook per tunnel en brug met elkaar verbonden, en de Sontburg, die Denemarken verbindt met Zweden, is een van de bekendste bruggen ter wereld. Ondanks dat alles ook over de weg bereikbaar is, is het soms sneller om de boot te pakken. Ga daarom voorbereid op weg met een landkaart van de Noorderzon, zodat je niet verdwaald raakt! 

Blogs over Denemarken
Blogs over Kaarten en gidsen