Op deze pagina vind je de kaarten van Australië, het meest zuidelijke continent, en ook het minst bevolkte. De territoriale wateren van het land grenzen aan Indonesië, Papoea Nieuw-Guinea en Nieuw-Zeeland. Verreweg het grootste gedeelte van het platteland, ofwel de ‘out-back’ bestaat uit woestijn. Desalniettemin is er een grote verscheidenheid aan unieke inheemse flora en fauna, zowel op het land als in de zee. Kangoeroes, koala’s, en nog zo veel meer! Australië ontdek je te voet of per auto, afhankelijk van wat je wil bereiken! Zorg wel altijd dat je de goede kaarten bijhebt! Meer weten of de kaarten van Australië? Breng een bezoek aan de Noorderzon of lees onderaan deze pagina verder!

Resultaat 1–24 van de 103 resultaten wordt getoond

Kaarten van de Australische natuur

Er wordt wel eens gezegd dat alle dieren en natuurlijke verschijnselen maar één doel hebben: dodelijk wezen. Hoewel dit uiteraard niet waar is, komen er wel een onwaarschijnlijke hoeveelheid dodelijke dieren voor op dit continent, variërend van slangen tot schorpioenen tot kwallen van enkele millimeters groot. Ondanks dat alles, is de natuur van Australië erg mooi. Het grootste gedeelte van het land bestaat uit woestijn, maar in het noorden, en met name het noordoosten, bestaat nog een regenwoud. Voor de zuidelijke oostkust ligt het bekende (en bedreigde) Great Barrier Reef. Bergen zijn er niet veel in Australië, maar dat wordt meer dan goed gemaakt door prachtige en unieke rotsen zoals de Ayers Rock.

Maar behalve woestijn en jungle zijn er ook minder extreme natuurgebieden, maar die zijn niet minder mooi. Denk bijvoorbeeld aan het Blue Mountains National Park, vlakbij Sidney. Dit is een middelhoog gebergte met zeer dichte bossen met scherpe rotsen. Hier kan met wandelen (neem je wandelkaart mee), klimmen, en prachtige watervallen bewonderen. Ook is dit gebergte het thuis van de bekende Drie Gezusters rotsformatie. Australië heeft 28 natuurparken. Allemaal bekijken wordt een beetje lastig, maar pik jouw favorieten met behulp van kaarten en gidsen van de Noorderzon!

Niet alle natuurparken liggen op het land! Vergeet het prachtige Great Barrier Reef niet! Vanuit het stadje Cairns is dit wereldwonder bereikbaar per boot. Ook op veel andere plekken kan men duiken als de beste en de onderwaterwereld ontdekken.

Kaarten van de Australische steden

De grootste en bekendste stad van Australië is uiteraard Sydney. Bekend om de bruggen, Opera House, Darling Harbour en de dierentuin. Er is nog zo veel meer de zien in Sydney, zoals vele musea, prachtige stadsparken en Oceanworld. Echter is Sydney niet zoals veel mensen denken de hoofdstad van het land – dat is het veel kleinere Canberra. Deze stad werd gekozen als regeringszetel en hoofdstad om afgunst tussen Sydney en Melbourne, de tweede stad van Australië, te voorkomen. Klinkt kinderachtig, toch?

Melbourne werd pas in 1835 gesticht, het is dus een relatief jonge stad. Kolonisten uit Tasmanië. Melbourne is echt een sportstad; jaarlijks wordt hier de Formule 1 Grand Prix van Australië verreden en binnen de paardensport is het wél een hoofdstad. Verder huist Melbourne op Londen na de grootste botanische tuin ter wereld, en staat de stad algemeen bekend als garden city. Veel groene steden dus in Australië! Ontdekken? Dat doe je met een stadskaart van de Noorderzon! 

Blogs over Kaarten en gidsen