Op deze pagina vind je de kaarten van de onvolprezen Ardennen in het land van onze zuiderburen. De Ardennen vormen de belangrijkste trekpleister van Wallonië, tenminste voor Nederlanders. In het hele gebied zijn dichtbeboste heuvels, plateaus met prachtige uitzichten, verrassend steile rotswanden, pittoreske bochtige riviertjes, oude abdijen en kastelen, redelijk authentieke dorpen en stadjes en bijzondere locaties zoals bijvoorbeeld de grotten van Hotton. Kajakken en raften op de rivieren zoals de Ourthe, Lesse of de Amblève is een populair tijdverdrijf. Wandelen en fietsen kan natuurlijk ook! Lees hieronder meer of de kaarten van de Ardennen en Wallonië. Kom langs in de Noorderzon voor jouw kaart of gids van Wallonië en de Ardennen!

 

Resultaat 1–24 van de 237 resultaten wordt getoond

Wandelen in de Ardennen

Hierboven noemde we al een paar van de meest populaire rivieren binnen de Ardennen. Er zijn er echter wel tientallen. Naast riviertjes is het altijd leuk wandelen. In de Ardennen zijn serieuze heuvels van enkele honderden meters hoog; de hoogste is het Signal de Botrange bij de Hoge Venen (een Nationaal Park tussen Eupen en Malmédy). Aan de andere kant van de grens, in Duitsland, gaat de Duitse Eifel nog nét een stukje hoger!

Wandelen in de Ardennen is een genot, en er zijn dan ook tal van wandelkaarten en gidsen beschikbaar! Kom langs in de Noorderzon en zoek de jouwe uit!

Fietsen in de Ardennen

Zowel fiets- als mountainbikeroutes zijn ook aanwezig in overvloed, dus je hebt het voor het kiezen! In de bossen van Wallonië worden de nodige veldrijwedstrijden verreden, een walhalla voor de echte fanatiekeling! Mountainbikers vinden er veel bijzondere routes door dichte bossen. Nog steeds een echte uitdaging! Hier vind je als lange-afstandsfietser wat suggesties voor routes door dit gebied (maar er zijn er meer, zoek daarvoor bij de internationale fietsroutes). Of je nu korte of langere routes zoekt, kom jouw fietskaart van de Ardennen bij de Noorderzon uitzoeken!

Kaarten van Wallonië

Door de Ardennen en de rest van Wallonië heen zijn er ook nog meer bijzondere dingen te doen. Denk bijvoorbeeld aan de grotten van Han en Hotton. Deze gaan erg diep onder de grond en zijn erg nauw! Beslist een bijzondere ervaring! Je kruipt door gaten niet breder dan 40 cm onder begeleiding van een gids. In de grotten vind je stalagmieten en stalactieten in overvloed!

Een andere leuke trekpleister van Wallonië zijn de oude mijnen. Deze voornamelijk kool en leisteenmijnen zijn eind vorige eeuw allemaal gesloten. Een aantal ervan, zoals de mijnen van Blegny en Betrix zijn nu omgebouwd tot toeristische attractie. Je leert hoe de mijnbouw in zijn gang ging en kan zelfs de mijnschacht zelf in!

In Wallonië vind je ook de nodige leuke steden! Denk aan Luik, met zijn prachtige station, Charleroi met zijn historische stadhuis en belfort, de Waalse hoofdstad Namen met tientallen middeleeuwse kerken en als laatste Doornik met zijn 12e -eeuwse kathedraal, die zelfs is opgenomen in de werelderfgoedlijst! Ontdek de steden van Wallonië en de Ardennen met reisgidsen van de Noorderzon!

Blogs over Wallonië (Ardennen)
Blogs over Kaarten en gidsen