Kaarten en gidsen > Noord-Amerika > Verenigde Staten
Noord-Amerika

Kaart en gidsen voor Verenigde Staten

Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van de Verenigde Staten van Amerika. Dit enorme land heeft van alles te bieden, van grote bekende steden zoals New York en Los Angeles tot de mooiste natuurparken van de wereld, zoals Yosemite en Yellowstone. De klimaten binnen de VS gaan van arctisch tot aan woestijnklimaten, en alles daartussenin. Denk aan de tropische Everglades in Florida of het magnifieke hooggebergte de Rocky Mountains, die rijken vanaf Idaho en Montana in het noorden tot aan New Mexico  in het zuiden. De VS staan vol met een enorm aantal unieke plekken! Ontdek ze allemaal door een roadtrip te maken! Dat doe je natuurlijk met kaarten en gidsen van de Noorderzon! Zoek nu jouw kaart van de VS uit zodat je het meeste uit jouw vakantie haalt! 

Resultaat 1–24 van de 493 resultaten wordt getoond

De Amerikaanse natuur

Als er gevraagd wordt wat de Verenigde Staten echt goed doen, is het antwoord meestal de zorg voor de nationale parken. De VS telt tientallen nationale beschermde natuurparken met wonderschone natuur. In de introductie noemde we al een aantal bekende, maar vergeet ook niet het Zion National Park in Utah en het Mount Houd National Park in Oregon. Echter, buiten Yosemite en Yellowstone is de Grand Canyon in Arizona wellicht het bekendste natuurfenomeen van de VS.

De Verenigde Staten hebben uiteraard nog honderden meer natuurlijke bezienswaardigheden. In de VS zijn meerdere langeafstandswandelpaden. Lopers van de paden komen het dichtstbij de natuur! Ontdek de natuur van de VS zelf met wandelkaarten van de Noorderzon!

De Amerikaanse steden

New York City behoord tot de meest bezochte steden van de wereld, net als Los Angeles, Las Vegas en Chicago. Overal door de VS heen liggen geweldige steden met elk hun eigen identiteit en geschiedenis. Veel grotere steden zijn oorspronkelijk gesticht door Europeanen die naar de Nieuwe Wereld vertrokken, en daar vind je nog sporen van de Europese overheersing. Andere steden zijn juist volledig nieuw.

Wat minder bekende steden die geweldig zijn om te bezoeken zijn Charlotte in North Carolina, Denver in Colorado en Pittsburgh in Pennsylvania. Deze steden zijn relatief klein en bruisen van het dynamische leven! Ontdek de steden van de VS met stadskaarten van de Noorderzon! 

Blogs over Kaarten en gidsen