Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van het bijzondere Brazilië, het land van het grootste regenwoud van de wereld en de grootste rivier ter van de wereld: de Amazone. Tegelijkertijd is Brazilië ook het grootste land van Zuid-Amerika, met ongeveer de helft van de oppervlakte van het hele continent. Brazilië is een land van enorme steden zoals Sao Paulo en Rio de Janeiro, maar ook met zeer grote uitgestrekte bossen en wateren. Wist je dat de Amazone bij de monding in het Noordoosten van Brazilië wel 300 kilometer breed is? Ontdek Brazilië met kaarten van de Noorderzon! Meer weten over de kaarten van Brazilië? Kom langs of lees onderaan deze pagina verder over het groene Brazilië!

Resultaat 1–24 van de 37 resultaten wordt getoond

Kaarten van de Braziliaanse natuur

Als je mensen vraagt naar de Braziliaanse natuur dan denken de meeste mensen gelijk aan grote de grote regenwouden van de Amazone en de tropische Atlantische oceaan. En dat klopt natuurlijk ook! Vanuit de stad Manaus, dat middenin het regenwoud ligt aan de rivier de Amazone, kan je veel verschillende tochten beginnen, hoewel sommige bossen rondom Manaus volledig ondoordringbaar zijn. De excursies brengen je dichterbij de prachtige flora van de Amazone, en met veel geluk spot je ook een aantal van de unieke inheemse dieren.

Buiten de Amazone

Maar ook buiten de Amazone liggen sommige van de mooiste plekken op aarde! Denk bijvoorbeeld aan de Iguazu watervallen, die behoren tot de grootste watervallen van de wereld. Ze liggen op de grens met Argentinië in het zuiden van Brazilië. Een paar honderd kilometer noordwaarts, tegen de grens met Bolivia en Paraguay, vind je de Pantanal: het grootste moerasgebied van de wereld. Aldus biologen vind je in dit gebied de grootste biodiversiteit van de wereld. Hoewel het gebied behoorlijk ontoegankelijk is, kan je er onder begeleiding wel in!

Het tropische Brazilië heeft ontelbare natuurlijke schatten! Ontdek de Braziliaanse natuur met kaarten en gidsen van de Noorderzon!

Kaarten van de Braziliaanse steden

De bekendste stad van Brazilië is natuurlijk Rio de Janeiro, oorspronkelijk gesticht door de Portugezen.  Bekend van de gigantische stranden zoals de Copacabana en het beeld van Christus de Verlosser, is Rio een wereldwijd fenomeen. Ook het uitbundig gevierde carnaval is een grote trekpleister van Rio. Rio de Janeiro ligt middenin de tropen, en zelfs binnenin de stad is dat goed te zien! Er is onder andere een grote botanische tuin en middenin de stad ligt het Tijuca-woud. Ontdek Rio de Janeiro met stadskaarten van de Noorderzon en mis niets!

São Paulo

De grootste stad van Brazilië is São Paulo, waar je onder andere een van de grootste kathedralen van de wereld van bekijken. Verder is het weer in São Paulo een stuk koeler dan in Rio, dus als je minder goed tegen het tropische klimaat van Rio kan is Sào Paulo een goede uitkomst! Behalve de kathedraal heeft de stad een enorm kunstmuseum, waar je talloze wereldbekende schilderijen kunt bekijken. Een unieke ervaring! 

Blogs over Kaarten en gidsen