Noordwest-Frankrijk

Kaart en gidsen voor Normandië

Op deze pagina vind je de kaarten van de prachtige Noordwest-Franse regio Normandië. Normandië heeft een zeer lange historie, maar van de recente geschiedenis springen met name overblijfselen van de 2e Wereld Oorlog in het oog. Dit is waar D-Day plaatsvond, en een bezoek aan Omaha-beach is een ware terugblik in de historie. Normandië heeft een prachtig glooiend landschap doorsneden met leuke riviertjes en bosschages. Echter, de bekendste plek van Normandië is wellicht de Mont Saint-Michel abdij! Meer weten over Normandië als vakantiebestemming? Kom langs bij De Noorderzon en zoek jouw kaart of reisgids uit!

 

Resultaat 1–24 van de 60 resultaten wordt getoond

Natuur en landschap van Normandië

De Normandische natuur is vrij afwisselend; graslanden, bossen, heuvels en boerenlandschappen wisselen elkaar af. Uiteraard speelt de zee ook een grote rol in het Normandische landschap! Laten we hebben over het mooie gebied La Manche (ook wel Cotentin genoemd). Dit natuurrijke gebied aan de westkant van Normandië heeft een prachtig, lommerrijk landschap en ziet er zeer uitnodigend uit tot het maken van een of meer stevige wandelingen.  In het zuiden van de streek vind je onder andere de abdij Mont Saint-Michel. Trek langs de uitgestrekte kustlijn van het gebied, en ontdek alle beschermde natuur! Neem je wandelkaart of wandelgids van Normandië wel mee!  Of trek je er liever per fiets op uit? Kijk eens hier!

Omaha & Utah Beach

Een stukje naar het oosten vanaf La Manche kom je bij de D-Day stranden Omaha en Utah Beach. Deze stranden zijn een herinnering aan de Duitse Atlantikwall en staan nog vol met bunkers. Het complex van deze stranden, inclusief musea en militaire begraafplaatsen maakt voor een bijzondere ervaring.

Nog verder naar het oosten liggen de prachtige krijtrotsen van Étretat! Het zachte krijtsteen is uitgeslepen door de zee en heeft vreemde vormen gekregen wat het een van de meest fotogenieke plekken van Frankrijk maakt!

Er is nog zo veel meer natuur in Normandië, met name landinwaarts. Denk onder andere aan het park Normandie-Maine en het Perche park. Ontdek ze allemaal met de gidsen en kaarten van de Noorderzon!

Kaarten van de Normandische steden

De hoofdstad en belangrijkste stad van Normandië is het oude Rouen, dat al zo’n 2000 jaar oud is. De stad ligt aan de rivier de Seine en is een zeer belangrijke havenstad voor Frankrijk. Hoogtepunten van de stad zijn onder andere de kathedraal en een handvol andere middeleeuwse kerken. Maar er is ook ander erfgoed dat niet religieus is: het paleis van justitie van de stad is een wonderbaarlijk 15e eeuw gebouw. In het centrum van Rouen vind je ook het bijzondere Gros-Horloge; een enorme gouden klok.

Buiten Rouen heeft Normandië talloze leuken havenstadjes zoals Cherbourg en Granville. Deze plaatsen staan vol met leuke haventjes en een grote hoeveelheid visrestaurants! Neem eens een kijkje! Ontdek de steden van Normandië met een stadskaart van de Noorderzon!

Het Normandische wegennetwerk

Op doorreis naar andere regionen van Frankrijk zoals Bretagne en zuidwest Frankrijk rijden Nederlanders en masse door Normandië heen. De Franse tolwegen zijn relatief goed te volgen, maar neem voor alle zekerheid wel een goede landkaart mee! Zeker als je van de autoroute de péage afkomt kan het Franse wegennetwerk erg verwarrend zijn!  Bedenk daarom ook even of het niet handig is om ook een Franse wegenatlas mee te nemen!

Binnen het Normandische wegennetwerk liggen overigens ook de nodige bijzondere bouwwerken! Wat dacht je van de wereldberoemde Pont de Normandie over de Seine. Deze extreem steile, hoge en lange brug is een ervaring op zich die zich goed laat vergelijken met de Sontbrug tussen Denemarken en Zweden!

Blogs over Normandië
Blogs over Kaarten en gidsen