Kaarten en gidsen > Afrika > Noord-Afrika en Sahel
Afrika

Kaart en gidsen voor Noord-Afrika en de Sahel-landen

  • Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van Noord-Afrika en de Sahel-landen, waaronder de grote Sahara valt. Landen als Marokko en Egypte zijn prachtig om te bezoeken en gemakkelijk bereikbaar. Wie echt de woestijn in wilt, moet zich goed voorbereiden! De kuststrook langs Middellandse Zee is een ontdekkingstocht die je langs geweldige steden en regio’s voert zoals de prachtige Algerijnse steden Oran, Tipaza en Algiers, welke omringd worden door mediterrane natuur. Steden als Alexandrië en Caïro in Egypte zijn bekende toeristenoorden, alsmede Sharm-El-Sheikh. Of juist ten zuiden van de Sahara: Bezoek het Sahel Reservaat in Burkina Faso! Ontdek deze prachtige regio’s met kaarten en gidsen van De Noorderzon!

 

Resultaat 1–24 van de 105 resultaten wordt getoond

Noord-Afrika

Aan de Afrikaanse kant van de Middellandse Zee liggen Marokko, Algerije, Tunesië, Libië en Egypte, waarvan Tunesië en Libië helaas vrij ontoegankelijk zijn. Echter zijn de overgebleven landen het meer dan waard om te bezoeken. Denk aan de geweldige architectuur van de Marokkaanse steden, het prachtige Atlasgebergte in Marokko en Algerije en natuurlijk de Nijlrivier in Egypte. Het toeristische paradijs Sharm-El-Sheikh aan de Rode Zee is een van de beste zonbestemmingen die er is en wat dacht je van alle historische monumenten van de Egyptische steden? Behalve de Pyramides is er nog veel meer te ontdekken! Noord-Afrika verken je uiteraard met kaarten en gidsen van de Noorderzon!

Wanneer men vanaf de Middellandse Zee naar het zuiden trekt kom je vrijwel direct in de Saharawoestijn, waar verder bijzonder weinig te beleven is. Wel is het een aanrader om er eens een kijkje te gaan nemen, alleen al voor de belevenis!

De Sahel-landen

De Sahel-regio rijkt van Mauritanië in het westen tot aan Sudan in het oosten, en bestrijkt de hele zuidelijke helft van de Sahara. Enkele unieke bezienswaardigheden in de Sahel zijn de Malinese stad Timboektoe,  uitgestrekte natuurrijke vlaktes in zuidelijk Tsjaad en het bekende W park in Niger, Benin en Burkina Faso.

Blogs over Kaarten en gidsen