Op deze pagina vind je de kaarten van Midden-Amerika en het Caribisch Gebied. In dit voornamelijk tropische gebied vind je de meest geweldige natuur, prachtige eilanden zoals de Nederlandse Antillen en culturele schatten zoals de Maya-steden in Mexico, Belize en Guatemala. Midden-Amerika vormt de merkwaardige smalle verbinding tussen Noord-Amerika en Zuid-Amerika, en bestaat behalve de boven genoemde landen ook nog uit Honduras, El Salvador, Nicaragua, Costa Rica en Panama. In de Caribische Zee vind je unieke eilanden zoals Cuba, Haïti en vlak daarbuiten de Bahama’s en nog tientallen anderen! Ontdek de schatten van de Caraïben met kaarten van de Noorderzon! Haal nu jouw kaart en boek de vakantie van je leven naar de tropen!

Resultaat 1–24 van de 86 resultaten wordt getoond

Kaarten van de Caraïbische natuur

De Caraïbische regio ligt net boven de evenaar en wordt omringt door de Stille Oceaan en de Caraïbische Zee. Het klimaat is dan ook erg tropisch! Met veel neerslag en constante hoge temperaturen floreert de Caraïbische natuur en in de regenwouden van Mexico tot aan Panama leven vele duizenden unieke dier- en plantensoorten. Aan biodiversiteit dus niks te klagen!

Deze geweldige natuur kan je op verschillende manieren ontdekken: huur een auto en maak je eigen route dwars door bijvoorbeeld Mexico, en ontdek de schatten van het land zoals het schiereiland Yucatán, of ga lopen! Onderneem de ultieme backpack-tocht door Midden-Amerika met wandelkaarten en wandelgidsen van de Noorderzon! Ontdek de meest wilde natuur die de regio te bieden heeft en ervaar alles van dichtbij! Daarnaast zijn er treinen die dwars door Mexico die dwars door Midden-Amerika tot aan Guatemala rijden, en je kan uitstappen waar je maar wilt! Dit is een van de beste manieren om alle grote Mexicaanse steden te verkennen, en vanaf Guatemala trek je de wilde jungle in! Wie de andere grote steden van Midden-Amerika zoals Panama-Stad, het Costa-Ricaanse San José en het Nicaraguaanse Managua wil bekijken kan dat het beste met een auto doen.

Kaarten van de Caraïbische steden

De Midden-Amerikaanse steden zijn uitermate verschillend per land en regio. Sommigen zijn ware toeristenoorden geworden zoals het Mexicaanse Cancún of het Cubaanse Havana. Steden zoals deze zijn direct bereikbaar per vliegtuig vanuit Nederland en hebben een grote toeristische sector. Echter geldt dat maar voor enkele steden in elk land, en zijn de meeste steden onberoerd gelaten door het toerisme. Trek bijvoorbeeld naar het platteland van Cuba om de ware Cubaanse cultuur te ontdekken!

De Spaanse overheersing heeft in tientallen steden prachtige kathedralen en andere middeleeuwse architectuur achter gelaten. Ontdek de Midden-Amerikaanse steden met stadskaarten van de Noorderzon! 

Blogs over Kaarten en gidsen