Italië

Kaart en gidsen voor Sardinië

Op deze pagina vind je de kaarten van Sardinië, op Sicilië na het grootste Italiaanse eiland in de Middellandse Zee. Sardinië ligt net onder het Franse Corsica en ligt vol met eeuwenoude Romeinse schatten en prachtige mediterrane natuur waar de zee uiteraard een centrale rol in speelt. Het eiland kent vele havenstadjes, waarvan de regionale hoofdstad, Cagliari, de belangrijkste is. Sardinië is een zeer rotsachtig eiland en de hoogste granieten bergen gaan tot wel 1800 meter de lucht in! Meer weten over de kaarten van Sardinië? Ontdek Sardinië met kaarten en reisgidsen van de Noorderzon!

Resultaat 1–24 van de 30 resultaten wordt getoond

Kaarten van de Sardinische natuur

Het klimaat van Sardinië is erg heet, met milde winters met een middelmatige hoeveelheid neerslag. De zomers zijn zeer droog en temperaturen tikken regelmatig de 35 graden aan, en dat kan je uiteraard goed zien in de vegetatie op het eiland. De meeste bomen vinden het er te warm en echte dichte bossen vind je dan ook niet op Sardinië. Dit wordt echter meer dan goed gemaakt! Net zoals op Sicilië is de lente op Sardinië een heus bloemenfeest. Grote velden worden gevuld met bloemen in alle kleuren!

Nationaal Park Gennargentu

Bovenin noemde wel al kort het rotsachtige uiterlijk van Sardinië. Dit komt goed tot uiting in het grootste natuurpark van Sardinië: Park Gennargentu. Het natuurpark ligt in het oosten van Sardinië, en strijkt vanaf de kustlijn tot zo’n 40 kilometer landinwaarts. De hoogste bergen van het eiland liggen allemaal in dit park, en het is hier dan ook beslist kouder dan in de rest van het eiland. Er komt behoorlijk wat wild voor in het park; met onder andere steenmarters, Sardinische wilde katten, steenarenden en berggeiten valt er behoorlijk wat te spotten voor de natuurliefhebber!

Wandelen in dit gebied is absoluut een aanrader! Steek je wandelkaart op zak en ga op pad! Ontdek de Sardinische natuur met kaarten van de Noorderzon!

Kaarten van de Sardinische steden

Het is bekend dat er een groot verschil in leefsfeer en cultuur zit tussen Noord- en Zuid Italië. Sardinië behoort wat dat betreft zeker tot Zuid-Italië!

De hoofdstad van Sardinië is Cagliari. De stad is een echte havenstad, gelegen in een baai in het uiterste zuiden van het eiland. Cagliari was een krappe 3000 jaar geleden al een belangrijke handelsstad voor de Feniciërs. Behalve een paar opgravingen is hier niet veel meer van de zien. Echter zijn de stadsmuren uit de 11e-eeuw met bijbehorende torens nog steeds te bewonderen in het Castello-gedeelte van de stad. In deze stadswijk kan je ook de kathedraal en het archeologisch museum bewonderen!

De romeinen hebben natuurlijk ook huisgehouden in Cagliari. Het belangrijkste overblijfsel van de Romeinen in Cagliari is het amfitheater dat vandaag de dag nog steeds gebruikt wordt. Meer weten over Cagliari? Ontdek de stad met stadskaarten van de Noorderzon!

Sassari

Sassari is voor Italiaanse begrippen maar een jonge stad; de historie van deze stad gaat terug tot de middeleeuwen. Sassari ligt juist in het noorden van Sardinië en is in zijn bestaan regelmatig veroverd, waardoor er nog veel middeleeuwse militaire bouwwerken in de stad te zien zijn. Andere hoogtepunten van Sassari zijn onder andere het Prinselijk Paleis en de kathedraal van Sint Nicolaas. Geniet daarnaast ook van de overheerlijke plaatselijke keuken! 

Blogs over Sardinië