Europa

Kaart en gidsen voor Benelux

Op deze pagina vind je de kaarten van de Benelux, de landenregio met Nederland, België en Luxemburg. De Benelux is een van de dichtstbevolkte regio’s van Europa, en huisvest tientallen bijzondere steden, talloze monumenten, belangrijke historie en prachtige natuur. Het vlakke Nederland samen met het glooiende Belgische heuvellandschap maakt de Benelux een van de beste fietsgebieden van Europa. Wandelen in de Ardennen of de Hoge Veluwe is een belevenis op zich en een grote hoeveelheid steden zoals Brugge, Gent en Amsterdam hebben een lange indrukwekkende historie. Ontdek de Benelux met kaarten van de Noorderzon! Meer weten over de kaarten van de Benelux? Kom langs bij de Noorderzon!

Resultaat 1–24 van de 1340 resultaten wordt getoond

Kaarten van Nederland

In elke Nederlandse provincie vind je geweldige en unieke steden, monumenten en natuurlandschappen. Of dat nu de meren van Friesland zijn, de Drentse Aa, de Gelderse Veluwe, het de zandduinen in Brabant of het Limburgse heuvellandschap. Verken de belangrijkste steden van Nederland in Noord-Holland en Zuid-Holland en verken ook de bijzondere Zeeuwse wateren. Dat Nederland een fietsland is, is bekend, maar heb jij wel eens een langeafstandstocht gemaakt? Fiets bijvoorbeeld langs de kust van Groningen naar Frankrijk, of juist de andere kant op via Duitsland naar Denemarken. Het waddengebied leent zich ideaal voor fietstochten en je kunt er de meest bijzondere vogels spotten! Ga op reis met fietskaarten en fietsgidsen van de Noorderzon!

Kaarten van België

België is bijna net zo groot als Nederland, maar een stuk minder bevolkt, met name in Wallonië en de Ardennen. In Vlaanderen vind je veel gelijkenissen in het landschap met Nederland. Vlakke boerenlandschappen worden doormidden gesneden door grote rivieren zoals de Schelde, en Vlaanderen heeft een prachtige kust waar je geweldig kan surfen. De steden van Vlaanderen zijn echter flink anders: De stadscentra van Brugge en Gent zijn uniek en onvergelijkbaar met andere steden! Ontdek ook de typisch Vlaamse cultuur over een heerlijk Vlaams biertje!

Kaarten van de Ardennen

De Ardennen zijn onbetwist het meest bekende natuurgebied van België. Dit uitgestrekte bos ligt volledig in Wallonië, en in de dorpjes en stadjes hebben dan ook een Franse uitstraling over zich heen. Wallonië kent veel leuke riviertjes zoals de Ourthe en de Semois die bij uitstek geschikt zijn voor raften en andere watersporten. Ook wandelen langs deze rivieren en door de bossen van de Ardennen is een geweldige uitstap! Ontdek de geweldige Waalse natuur met wandelkaarten van de Noorderzon!

Kaarten van Luxemburg

In het verlengde van de bovengenoemde Ardennen ligt Luxemburg; een van de meest multiculturele regio’s ter wereld! Wist je dat slechts de helft van de inwoners van Luxemburg-Stad uit Luxemburg zelf komt? Zo’n 20% van de stad is Portugees, maar er wonen mensen vanuit de hele wereld in Luxemburg. De mooie heuvels van Luxemburg kan je op elke manier ontdekken zoals je wilt: lopen door de leuke bossen, fietsen langs de wijngaarden langs de rivier de Moezel or per auto op doorreis naar Frankrijk of het Alpengebied! 

Blogs over Benelux
Blogs over Kaarten en gidsen