Italië

Kaart en gidsen voor Zuid-Italië

Op deze pagina vind je de kaarten van het Zuid-Italiaanse vasteland. De zool van de Italiaanse laars heeft allerlei moois te bieden. Puglia, de ‘hak’, staat bekend vanwege de heerlijke wijn en olijven die er vandaan komen. De regio heeft veel kust, en een goede portie natuur en cultuur zoals natuurpark Telle Delle Gravine, en de prachtige oude barokstad Lecce. Aan de punt van de laars ligt Calabrië. Wie van helder water houdt is hier op de juiste plek: Calabrië kent het meest heldere water van heel Italië. De grootste stad van Zuid-Italië is Napels, dat de grootste historische binnenstad heeft van heel Europa. Ontdek Zuid-Italië met kaarten van de Noorderzon!

 

Resultaat 1–24 van de 61 resultaten wordt getoond

Kaarten van Puglia

Het uiterste zuiden van Italië kent gebieden van onwaarschijnlijke pracht. In de introductie noemde we al even het park Gravine, waar je enkele diepe kliffen kan vinden, vol met begroeiing. Een soort van Grand Canyon in het klein. De zee in Calabrië is prachtig helderblauw, zoals je van de Middellandse Zee gewend bent. Het uiterste noorden van Puglia is echter het populairst bij de toerist: dit dichtbeboste gebied is een groot natuurpark met de naam Gargano. Met verschillende types bossen, kliffen, rotsen en natuurlijk de prachtige Adriatische Zee is Gargano een van de topbestemmingen van Italië. Ontdek het met kaarten en gidsen van de Noorderzon!

De hoofdstad van Puglia is Bari, van waar boten vertrekken naar onder andere Kroatië, Albanië en Griekenland. Bari zelf staat vol met zeer goed bewaarde historische kerken, kastelen en gezellige pleinen. Van bovenaf heeft Bari dezelfde soort uitstraling als het Toscaanse Florence, met typisch Italiaanse oranje daken. Bari is een heerlijke Italiaanse havenplaats waar je optimaal van de lokale keuken kan geniet; uiteraard met veel vis!

Napels

De echte Italiaanse keuken ontdek je echter het beste in Napels. Uit Napels komen de meest bekende Italiaanse gerechten zoals Pizza, Italiaans ijs en spaghetti. Napels kent dan ook talloze restaurants waar je optimaal van deze gerechten kunt genieten, en, waar kan je beter Italiaans eten dan in de thuisstad zelf?

Naar Napels ga je natuurlijk niet alleen voor het eten. Vanuit de stad kijk je tegen de vulkaan de Vesuvius aan, en de door de Vesuvius bedolven stad Pompeï is ook vlakbij. Op enkele tientallen kilometers van Napels liggen de Apennijnen, die met hun pracht voor de nodige natuurlijke afwisseling zorgen, en natuurlijk ook voor verkoeling als je bovenop de toppen klimt!

In Napels zelf ontdek de je grootste historische binnenstad van heel Europa, die uiteraard in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst staat. Hoogtepunten van de stad zijn onder andere het kasteel Nuovo, de kathedraal in de barokstijl, en het nationaal archeologisch museum van Italië. Ontdek Napels met stadskaarten van de Noorderzon!

Basilicata

Basilicata is voor de natuurliefhebber ideaal. Dit gebied is zeer onbekend bij de gewone toerist en het is het dunstbevolkte gebied van Italië. De Apennijnen rijken hier echter tot wel 2000 meter hoogte, wat voor geweldige natuurspektakels zorgt. Prachtige bergmeren worden afgewisseld met dichte bossen en wilde rivieren, die binnen 100 kilometer wel 1500 meter naar beneden denderen. Door ruwe maar tegelijkertijd rustige omgeving heeft de natuur vrij spel. Deze natuurlijke pracht ontdek je het beste te voet, en dat doe je met wandelkaarten van de noorderzon!

Calabrië

Calabrië was ooit een belangrijke plek voor de oude Grieken. De regio was de thuishaven van de bekende Griekse wijsgeer Pythagoras, en heeft mede door de Grieken dan ook een rijke historie. Het landschap van Calabrië is erg bergachtig; de regio vormt het uiterste uiteinde van de Apennijnen. Daarnaast is Calabrië is seismisch en vulkanisch zeer actief, wat je voornamelijk op zee terugziet: voor de kust liggen meerdere vulkaaneilanden zoals de Stromboli en de Lipari. In het binnenland van Calabrië ligt het nationale natuurpark Sila, waarvan wordt gezegd dat je hier de schoonste lucht van heel Europa vindt. In het park leven veel grote zoogdieren zoals wolven, edelherten en zwijnen, maar ook kleinere bijzondere dieren zoals dassen, marters en wezels. Dit mooie park ontdek je natuurlijk met kaarten van de Noorderzon!

Blogs over Zuid-Italië
Blogs over Kaarten en gidsen