Italië

Kaart en gidsen voor Midden-Italië

Op deze pagina vind je de kaarten van de Italiaanse regio’s Lazio (met Rome!), de Abruzzen, Toscane, Umbrië en de Marken, alle gelegen in midden Italië. Toscane en Rome zijn natuurlijk heel bekend, maar dat geldt wat minder voor de eveneens prachtige streken Umbrië, de Marken en de Abruzzen. De laatste provincie herbergt de hoogste toppen van de centrale Italiaanse Apennijnen, die hier de allure van een waar hooggebergte aannemen, met toppen als de Gran Sasso van bijna drieduizend meter hoog. De massa aan kunstschatten van onschatbare waarde is in dit hele gebied van dusdanige omvang dat het een vergissing zou zijn ernaar te streven ze allemaal te zien. En dan hebben we het nog niet gehad over die andere geweldige bonus van deze streken: de lokale keuken!

Ontdek Midden-Italië met kaarten en gidsen van de Noorderzon! Wil je er meer over weten? Lees onderaan deze pagina verder om kom langs in de winkel!

 

Resultaat 1–24 van de 167 resultaten wordt getoond

Kaarten van de Toscaanse natuur

Het Toscaanse platteland wordt gekenmerkt door prachtige glooiende heuvels bedekt met wijngaarden. Fantaseer dat je geniet van je avondeten in een pittoresk Toscaans restaurantje aan de rand van een dorpje, uitkijkend over de zon die achter de heuvels zakt, met een glas van de lekkerste wijn uit de regio in je hand. Een perfecte vakantie!

Het is echter niet alleen maar glooiend heuvellandschap: Toscane heeft ook een langgestrekte prachtige zeekust. Langs de zee vind je prachtige rotsen met goudgele zandstranden, en uiteraard helpt de diepblauwe Middellandse Zee mee om het prachtplaatje compleet te maken. In het zuiden van Toscane ligt het regionale beschermde park Maremma. Dit betoverend mooie park ligt aan de kust, en de heuvels zijn volledig bedekt met een zeer dicht pijnbomenbos. In het gebied liggen ook nog moerassen en de mooie rivier de Ombrone. Geniet van de Toscaanse natuur met een kaart van de Noorderzon! Doordat de bergen niet zo hoog zijn, zijn ze des te meer bereikbaar te voet! Neem je wandelkaart mee en ga op pad. Je kan ze zelfs ook op fietsen! Daag jezelf uit en onderneem een fietstocht door de Apennijnen! Neem wel de juiste fietskaarten mee!

Kaarten en gidsen van de midden–Italiaanse steden

Zoals veel Italiaanse steden, zijn ook de steden in midden Italië een werkelijke tocht door het verleden. Voornamelijk Romeinse overblijfselen sieren de steden en dorpen in deze regio en zijn grote trekpleisters voor Toscane en Umbrië. Wie Florence van boven bekijkt ziet een middeleeuwse stad met hoge torens en prachtige oranje daken. Er zijn niet alleen Romeinse overblijfselen: Florence was de belangrijkste Italiaanse Renaissancestad, wat ervoor heeft gezorgd dat de stad vol staat met gebouwen en kunst uit deze tijd. Door de stad heen staan tientallen historische paleizen, kerken en musea. Meest kenmerkend zijn de Ponte Vecchio, kunstmuseum Uffizi en de kathedraal van Florence.

Pisa

Pisa is uiteraard vooral bekend vanwege de scheve toren, maar er is nog zo veel meer. Neem bijvoorbeeld het grote plein van de stad, de Piazza dei Miracoli. Dit plein wordt zelfs gerekend tot de meest toonaangevende middeleeuwse kunst ter wereld! Daarnaast ligt de stad aan zee, en zeker vlak buiten de stad zijn er prachtige stranden. Pisa, Florence en zovele andere prachtige steden van midden-Italië ontdek je met de kaarten en gidsen van de Noorderzon!

Blogs over Midden-Italië
Blogs over Kaarten en gidsen