Zuid-Europa / Middellandse Zee

Landkaart voor Italië

Op deze pagina vind je de landkaarten van Italië. Als je het ons vraagt, een van de mooiste en meest verschillende Europese landen! Italië heeft een gigantisch aanbod aan natuur, cultuur, en natuurlijk de zee. Elke regio in Italië heeft z’n eigen historie. Veel steden zijn uiteraard eeuwig verbonden met de Romeinen, maar daar blijft het niet bij! Veel Italiaanse steden worden gesierd door hoogstandjes uit de Renaissance en eerder. Veel mensen gaan ook naar Italië voor culinair genot. Ga jij ook op een tour door Italië om elk streekgerecht te hebben geproefd? Maak een rondreis door Italië met landkaarten van de Noorderzon!

Resultaat 1–24 van de 57 resultaten wordt getoond

Rijden in de Italiaanse bergen

De Italiaanse Alpen behoren tot de hoogste bergen van heel Europa – de Mont Blanc ligt dan ook op de Frans-Italiaanse grens. De vierduizenders van Italië vindt men vooral in de regio Valle d’Aosta. Dit is de kleinste provincie van heel Italië en ligt in het uiterste noordwesten van het land, tegen de grens met Zwitserland en Frankrijk. Wanneer men door de fameuse Mont-Blanctunnel rijdt, kom je uit in deze provincie. Ofwel, de meeste mensen die met de auto naar Italië rijden komen hierlangs. Wil jij liever over de bergen heen? Zoek de beste pas voor jou uit met een landkaart! Wellicht duurt het wat langer, maar je krijgt er de meest schitterende uitzichten voor terug.

Echter, voor wie een echte Italiaanse hooggebergte vakantie wil, is Valle d’Aosta de juiste bestemming!

Vrijwel het gehele noorden van Italië is onderdeel van de Alpen, welke in het oosten naadloos overgaan in de Dolomieten. Tussen de Italiaanse Alpen en het derde grote berggebied van Italië, de Apennijnen, ligt het grote Povlakte van de rivier de Po.

Op stedentrip naar Italië met landkaarten van de Noorderzon

Deze net benoemde Povlakte is direct het dichtstbevolkte gebied van Italië. Steden zoals Milaan, Turijn, Piacenza en Parma liggen allemaal in deze regio. Redenen om steden zoals Milaan te bezoeken spreken haast voor zich. Dit bruisende economische centrum van Italië heeft alles wat de stedentripper zich maar kan wensen.

De Povlakte ligt vol met talloze rivieren die de Po voeden. Deze zijrivieren komen zowel uit de Apennijnen als uit de Alpen naar beneden denderen en maken deze regio zeer waterrijk. De Po en haar zijrivieren zijn al millennia lang van gigantisch economisch belang voor de hele regio. We kunnen je zeker aanraden om je landkaart van Noord-Italië er bij te pakken en een stedentrip te plannen. Duizenden jaren geschiedenis lachen je tegemoet!

Landkaarten van de Italiaanse Eilanden

De grote Sicilië en Sardinië hebben tenminste net zo veel aan geschiedenis en oude culturele bezienswaardigheden te bieden als het vasteland van Italië, maar daar houden de gelijkenissen snel op. Deze eilanden hebben hun eigen levensstijl ontwikkeld en zijn dan ook autonome provincies. Het Italiaanse dialect op deze landen kan soms erg sterk zijn, te vergelijken met het Nederlands en de Friese taal.

Een van de zaken waarmee de eilanden zich onderscheiden is dat ze, logischerwijs, nog meer op de zee zijn gericht. Wanneer men op beide eilanden met de auto een reis maakt rondom de eilanden, kom je talloze vissersdorpen tegen. De culinaire hoogstandjes van deze eilanden zijn dan ook voornamelijk te vinden in de visrestaurants in bijvoorbeeld Cagliari of Palermo.

Ontdek Italië met kaarten van de Noorderzon! 

Blogs over Italië
Blogs over Landkaarten en wegenkaarten