Kaarten en gidsen > Afrika > Oost-Afrika > Tanzania, Zanzibar
Oost-Afrika

Kaart en gidsen voor Tanzania, Zanzibar

Op deze pagina vind je de kaarten van Tanzania, het land van Zanzibar en de Kilimanjaro, het land van het Victoriameer en de Serengeti. Tanzania is een van de meest ontwikkelde landen van Afrika, en heeft vele toeristische bestemmingen. De Kilimanjaro is een van de weinige extreem hoge toppen van de wereld die voor relatief onervaren bergbeklimmers haalbaar is, wat hem zeer populair maakt. Bovenop deze hoogste top van Afrika heb je een gigantisch uitzicht over de jungle die de berg omringt en verder. De grootste stad van Tanzania is Dar Es Salaam, gelegen aan de Indische Oceaan, en ligt vol met leuke musea, mooie architectuur en uiteraard prachtige stranden. Ontdek Tanzania nu met kaarten van de Noorderzon!

Toont alle 20 resultaten

Kaarten van het Tanzaniaanse landschap

Tanzania is een enorm land waar Nederland wel 23 keer in past. Toch is bijna 40% van het Tanzaniaanse landschap beschermd natuurgebied, verspreid over 16 verschillende natuurparken. Onder deze natuurgebieden vallen veel meren zoals het Victoriameer, bergen zoals de Kilimanjaro en veel savannes zoals de Serengeti. De Serengeti is wellicht de bekendste savanne van de wereld, samen met het Zuid-Afrikaanse Kruger National Park. In dit gebied leven talloze grote zoogdieren zoals leeuwen, gnoes, zebra’s en giraffes.

Het noorden en het oosten van Tanzania is erg vochtig en bebost. Met name in het noorden is het landschap ook nog bergachtig. Ontdek de prachtige Tanzaniaanse natuur met kaarten en gidsen van de Noorderzon!

Blogs over Kaarten en gidsen