Op deze pagina vind je de kaarten van het Noord-Afrikaanse land Egypte, bekend van de Piramides, de Nijl en de eindeloze Saharawoestijn. Uiteraard is er nog veel meer in Egypte te beleven! Wat dacht je van de prachtige stad Alexandrië aan de Middellandse Zee, de Nijl-delta en een heerlijke zonvakantie in Sharm-El-Sheikh? Egypte is een bijzonder land met een lange, woelige geschiedenis die absoluut bewonderingswaardig is. Egypte ontdek je met een kaart of gids van de Noorderzon! Meer weten over de kaarten van Egypte? Kom langs of lees onderaan deze pagina verder!

Toont alle 18 resultaten

Kaarten van de Egyptische natuur

De Egyptische natuur is vrijwel volledig gecentreerd rondom de Nijl, die als hoofdader door het land stroomt. Dat het een zeer warm en droog land is, blijkt al snel zodra je enige kilometers van de Nijl weg bent, want dan veranderd het landschap al snel in oneindige woestijn. Rondom de Nijl zijn echter grote plantages, lage bebossing en savannes.

Een boottocht over de Nijl is dan ook echt een geweldige aanrander voor jouw vakantie in Egypte! Hoe verder van de stad af, hoe meer groot wild je tegenkomt. De Nijlkrokodil is een van de grootste soorten van Afrika, en zijn prooien zal je ook rondom de rivier vinden. Over het land is een kamelentocht zeer populair, en volop mogelijk!

Voor de echte zonliefhebbers is Sharm-El-Sheikh een echte aanrader. Deze stad, gelegen aan het uiteinde van de Sinaï-woestijn, waar duiken in de Rode Zee een zeer geliefd tijdverdrijf is. Ontdek de Egyptische steden met een stadskaart van de Noorderzon! 

Kaarten van de Egyptische steden

De hoofdstad van Egypte is Caïro, gelegen aan het beginpunt van de Nijldelta. Deze stad staat vooral bekend vanwege de aanwezigheid van de Piramides van Gizeh, alsmede de Sfinx die naast de piramides ligt. In Caïro vind je ook de grootste soek ter wereld, een Arabische markt. De bazaar bestaat al sinds de 14e eeuw en zoals gewoonlijk op een bazaar, kan je er werkelijk alles kopen. Iets ten zuiden van Caïro ligt de historische stad Memphis, waar men talloze archeologische hoogstandjes van bekijken.

Alexandrië

Verder naar het noorden, tegen de Middellandse Zee aan, ligt de stad Alexandrië. Vernoemd naar de Macedonische keizer Alexander de Grote, is deze stad meer dan 1000 jaar lang de hoofdstad van Egypte geweest. De stad was na Rome de 2e stad van het Romeinse rijk. Voor de kust van Alexandrië stond ooit een van de zeven wereldwonderen: de Pharos van Alexandrië, ofwel de vuurtoren. Nadat de toren in de 14e eeuw deels is verwoest, is hij nooit meer gerepareerd. Daardoor verviel hij verder, en van de restanten is een fort gebouwd, dat nu nog steeds te zien is op het eilandje Pharos.

Na het Romeinse verblijf in de stad hebben zij het nodige achtergelaten, wat vandaag de dag nog steeds bewonderd kan worden. Denk bijvoorbeeld aan het amfitheater, de Piliaar van Pompeius, en de verwoeste bibliotheek van Alexandrië. De nieuwe bibliotheek dient als herinnering aan de klassieke.

Egypte ontdek je met kaarten en gidsen van de Noorderzon! Kom langs en zoek jouw kaart of gids uit, zodat je het meeste haalt uit jouw trip naar Egypte! 

Blogs over Kaarten en gidsen