Noord-Afrika en de Sahel-landen

Kaart en gidsen voor Noord-Afrika

Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van Noord-Afrika, dat bestaat uit Marokko, Algerije, Tunesië, Libië en Egypte. Al deze landen grenzen aan de Middellandse Zee, welke het klimaat langs de kust van Noord-Afrika danig beïnvloed. Echter zodra men enkele tientallen kilometers landinwaarts gaat, komt je al snel in de noordelijke streken van de grote Saharawoestijn. In Marokko wordt de woestijn tegengehouden door het Atlasgebergte, waardoor het in combinatie met de invloeden van de Atlantische oceaan aan de westkant van de bergen een stuk natter is, en daardoor groener. In Egypte wordt de woestijn doorsneden door de Nijl, die al een ader door het land loopt. Meer weten over de kaarten van Noord-Afrika? Kom langs in de Noorderzon!

Resultaat 1–24 van de 90 resultaten wordt getoond

Kaarten van Marokko

De Marokkaanse steden worden alsmaar populairder, en dat is met goede reden! Marokko wordt al millennia lang bewoond, en dat zie je regelmatig terug. Behalve dat er in het land talloze archeologische opgravingen en ontdekkingen zijn gedaan, zoals bijvoorbeeld Berberse rotstekeningen van wel 6000 jaar oud, is er in de Marokkaanse steden zelf ook nog genoeg oudheid te bekijken. De traditionele Marokkaanse architectuur is bekend vanwege de gevels, en die zie je veelvuldig terug. Ook oude badhuizen, moskeeën, kerken en andere bouwwerken passeren de revue. Bekijk bijvoorbeeld de oude stadscentra van Fez, Rabat en Casablanca!

Kaarten van Egypte

Het oude Egypte roept gelijk twee gedachtes op: de Nijl en de Pyramides van Gizeh, die als nationaal symbool van Egypte gelden. Ook vandaag de dag speelt de Nijl nog een zeer belangrijke rol in het Egyptische dagelijkse leven als economische levensdraad. De natuur in Egypte is vrijwel volledig geconcentreerd rondom de Nijl, en alle grote steden van het land liggen aan de rivier. Ontdek de steden van Egypte met stadskaarten van de Noorderzon! Vergeet ook niet het prachtige oude Alexandrië aan de Middellandse Zee, ooit het thuis van de Vuurtoren van Pharos, een van de zeven wereldwonderen.

Blogs over Kaarten en gidsen