Noord-Afrika

Kaart en gidsen voor Marokko

Op deze pagina ontdek je de kaarten van het prachtige Marokko, het Noord-Afrikaanse koninkrijk. In dit aantrekkelijke vakantieland is er veel te doen: Wat dacht je van prachtige stedentrippen door historische steden als Fez, Marrakesh en Agadir. Voor de meer actieve vakantieganger biedt het Atlasgebergte geweldige wandelmogelijkheden en voor de avonturier kan je zelfs een trek maken door de Sahara, aan de andere kant van het Atlasgebergte. Genoeg te doen dus! Marokko ontdek je met kaarten van de Noorderzon! Meer weten over de kaarten van dit bijzondere land? Lees onderaan deze pagina verder of kom langs bij de Noorderzon!

Resultaat 1–24 van de 39 resultaten wordt getoond

Kaarten van de Marokkaanse steden

De Marokkaanse steden worden alsmaar populairder, en dat is met goede reden! Marokko wordt al millennia lang bewoond, en dat zie je regelmatig terug. Waar er verspreid door het land veel archeologische opgravingen zijn gedaan zoals Berberse rotstekeningen van wel 6000 jaar oud, zijn er in de Marokkaanse steden nog veel gebouwen met een lange, mooie geschiedenis. De Marokkaanse architectuur is zeer uniek. Verspreid door de steden staan nog oude badhuizen, moskeeën, kerken en andere bouwwerken, versierd met mozaïek, beschilderingen en prachtige gevels. De prachtige vormen zijn een absolute must-see. Er staan zelfs negen (!) Marokkaanse stedencentra op de werelderfgoedlijst, waaronder Fez, Rabat en de historische stad Meknes. Vergeet ook niet de grootste stad van Marokko: Casablanca. De stad, wiens naam letterlijk Wit Huis betekend, staan dan ook bekend om de wonderbaarlijke witte gebouwen in de stad. Marokkaanse steden ontdek je bij de Noorderzon! Haal nu jouw stadskaart!  

Kaarten van de Marokkaanse natuur

De natuur van Marokko is vrij verschillend. Hoewel er regenrijke gebieden zijn, zijn de meeste regio’s van het land droog tot zeer droog. Steppes en rotsachtige plateaus vormen een belangrijk deel van het land. Het meeste regent het aan de westkant van het land, ten noorden van het Atlasgebergte. Vanaf de Spaanse enclaves bij de Straat van Gibraltar tot aan de Algerijnse grens treft men veel mediterrane vegetatie aan. Het weer in het land wordt echter grotendeels bepaald door het Atlasgebergte in combinatie met de Atlantische oceaan, lees daarom hieronder verder!  

Het Atlasgebergte

Het Atlasgebergte, waarvan de hoogste toppen boven de 4000 meter reiken, heeft een bijzonder effect op de Marokkaanse natuur. Op de eerste plaats is het hoog in de bergen vanzelfsprekend flink kouder dan op de lagergelegen gebieden, maar de bergen vormen ook een barrière die aan beide kanten van het gebergte een uiterst verschillend klimaat veroorzaakt. Waar aan de noordelijke kant van het gebergte een mediterraan klimaat heerst, vergelijkbaar met zuidelijk Spanje, gaat dit klimaat aan de zuidelijke over in een steppeklimaat, dat vervolgens ook vrij snel overgaat in een woestijnklimaat aan de noordelijke grens van de Sahara. Over het Atlasgebergte liggen meerdere prachtige bergpassen, van waaruit je de prachtige toppen goed kan bekijken. De hoogste toppen zijn permanent bedekt met sneeuw, en dat is een leuk aanzicht gegeven dat je in Marokko bent! Verken de Marokkaanse bergpassen wel met een goede landkaart, zodat je weet waar je heengaat! Uiteraard is het natuurlijk het leukste om zelf op de toppen te staan. Dat doe je met betrouwbare wandelkaarten!

Aan de noordwestkant van het gebergte, tegen de Atlantische oceaan aan, regent het regelmatig, wat er voor zorgt dat er beboste gebieden voorkomen. Hier ligt ook het natuurpark Souss-Massa, waar men met veel geluk nog de bedreigde Heremietibis vogel kan spotten. 

Blogs over Kaarten en gidsen