Op deze pagina vind je de landkaarten van Afrika, na Azië het grootste continent van de wereld. Wanneer mensen praten over een lange roadtrip van wekenlang, gaat het meestal over rijden door de VS of Canada. Maar wat dacht je van Afrika? In dit continent zijn tientallen landen met prachtige ongerepte natuur, interessante en indrukwekkende culturen en talloze regio’s om te ontdekken! Pak jouw off-roader, je landkaart en ga op reis! Of je nu naar de savannes ten zuiden van de Sahara gaat, de jungle of helemaal in het zuiden ter hoogte van Zuid-Afrika en Namibië, jouw reis zal er niet minder om zijn! Ontdek Afrika nu zelf met landkaarten van de Noorderzon!

Resultaat 1–24 van de 105 resultaten wordt getoond

Kaarten van Zuidelijk en Oost-Afrika

Ongeveer een derde van Afrika ligt beneden de evenaar, en herbergt misschien wel de mooiste plekjes van het hele continent. Hier vindt men onder andere de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro en de tientallen savannes zoals de Serengeti. In deze parken is het wilde leven van de bekende grote zoogdieren gemakkelijk te bekijken tijdens een van de safari’s. Maar kleine delen van de parken zijn echt reservaten, en de andere delen kan je dus ook zelf inrijden met jouw eigen auto! Wegen zijn hier echter vaak ver te zoeken, dus wees goed voorbereid. Prepareer jouw reis dus goed met kaarten, gidsen en win eventueel lokaal advies in.

Wanneer de reis in kannen en kruiken is kan jouw vakantie niet meer stuk! De schitterende natuur lacht je tegemoet! Of het nu de parken zijn van Zuid-Afrika of Botswana, of nu juist de eindeloze woestijn van Namibië, een van de meest bijzondere van de wereld. Maak jouw eigen verkenningstocht door Afrika met kaarten van de Noorderzon!

Kaarten van West- en Centraal-Afrika

Langs de kust van westelijk Afrika liggen een tiental kleinere landen. Rondom de Golf van Guinee ligt een groot stuk Europese geschiedenis, zo ook Nederlandse. Deze geschiedenis is bepaald niet altijd even rooskleurig, maar desondanks niet minder belangrijk. Vandaag de dag kan je deze landen zelf bezoeken en al hun culturele en natuurlijke pracht bekijken. De meeste van deze landen liggen op slechts 500 kilometer van de evenaar en liggen dus middenin de Afrikaanse jungle!

In het noorden van landen zoals Ivoorkust, Ghana en Nigeria houdt de savanne net zuiden van de Sahara snel op en verandert snel in dichte bebossing. Maar het gaat natuurlijk niet alleen maar om de natuur; al deze landen hebben ook prachtige steden maar men perfect in aanraking kan komen me de plaatselijke cultuur!

Wegen kunnen verraderlijk zijn, en grote kans dat je in gebieden komt waar je navigatie het laat afweten. Laat staan mobiel internet. Bereid je daarom goed voor met landkaarten en gidsen, en zorg dat je de lokale situatie nauw in de gaten houdt! 

Blogs over Landkaarten en wegenkaarten