Spanje

Kaart en gidsen voor Canarische Eilanden

Op deze pagina vind je de boeken en kaarten van de Canarische Eilanden. Deze Spaanse eilandengroep ligt een eind voor de kust van Marokko en is ontstaan door toedoen van vulkanen. De bekendste eilanden zijn Tenerife en Gran Canaria, maar de totale archipel bestaat uit 13 eilanden. Het hoogste punt van de Canarische Eilanden is de vulkaan van Tenerife: El Teide. Dit is tegelijkertijd ook het hoogste punt van Spanje! Het klimaat van de Canarische Eilanden is doorgaans warm (tot heet in de zomer) en met name de oostelijke eilanden zijn zeer droog (woestijnklimaat). De westelijke eilanden krijgen meer neerslag en zijn groener. Ontdek de Canarische Eilanden met de (natuur)boeken, wandelgidsen en -kaarten van de Noorderzon!

Resultaat 1–24 van de 71 resultaten wordt getoond

Kaarten van de Canarische natuur

Doordat elk eiland een vulkanische oorsprong heeft, zijn de eilanden zeer bergachtig en zijn er veel vulkanische sporen zoals meren, gestolde lavastromen en grotten. Langs de vulkanen zijn prachtige wandelroutes gebouwd. Vanaf de vulkanen heb je een machtig uitzicht over het gehele eiland waar je je op bevindt, en natuurlijk ook de Atlantische Oceaan. Doordat elke vulkaan het hoogste punt is van het eiland, zijn er maar weinig andere plekken waar je zó ver kan kijken.

Natuurvakanties

Vooral de eilanden La Gomera, Fuerteventura en La Palma zijn uitermate geschikt voor natuur- en wandelliefhebbers. La Palma is het groenste eiland van alle Canarische Eilanden, en dat maakt het verbazingwekkend mooi. Ontdek mooie bergriviertjes omringt door overhangende bomen en struiken en waan je in de jungle! La Palma genoot grote populariteit nadat Madonna het eiland bezong in haar hit La Isla Bonita. Die populariteit is afgenomen, maar onder wandelaars is het nog steeds een topbestemming. Ontdek het prachtig groene La Palma met wandelkaarten van de Noorderzon!

Zonvakanties

Gran Canaria en Tenerife zijn meer geschikt voor zonliefhebbers, en op deze eilanden vind je dan ook de leukste steden en de beste standen. Op deze twee eilanden vind je ook de hoofdsteden van de twee provincies van de Canarische Eilanden: Santa Cruz de Tenerife en Las Palmas de Gran Canaria.

Santa Cruz bezoek je onder andere voor het prachtige operagebouw van de stad en het voormalige fort San Cristobal. Ook behoord van Santa Cruz tot de beste stranden van de gehele Canarische Eilanden! Las Palmas bezoek je voor de vier unieke stranden, met elk een ander type zand en zee. Verder vind je in de stad leuke en gezellige horeca aan de vele kleine pleinen van de stad. Las Palmas en Santa Cruz ontdek je met stadskaarten van de Noorderzon!

Kaarten van de Canarische cultuur

Elk Canarisch Eiland heeft z’n eigen culturele eigenschappen die nog volop terugkomen in de hedendaagse praktijken. Een voorbeeld hiervan is dat elk eiland gespecialiseerd is in een andere vorm van hardarbeid. Zo ga je naar Tenerife voor kleiwerk, naar La Gomera voor gevlochten manden en naar Gran Canaria voor prachtig borduurwerk.

Ook is het Carnaval van groot belang op de eilanden, en wordt het voornamelijk in de hoofdsteden groots gevierd. Ontdek de Canarische Eilanden met kaarten van de Noorderzon! Verken de prachtige tropische natuur van La Palma of geniet van de zon op het strand van Tenerife! 

Blogs over Canarische Eilanden
Blogs over Kaarten en gidsen