Spanje

Kaart en gidsen voor Balearen (Mallorca, Menorca, Ibiza)

Op deze pagina ontdek je kaarten van de Balearen, een kleine eilandengroep die bij Spanje hoort . De Balearen bestaan uit vijf eilanden voor de oostkust van Spanje in de Middellandse Zee, ter hoogte van de Costa Dorada in het noorden tot de Costa Blanca zuidwaarts. Mallorca is het grootste, waarna Menorca volgt en dan Ibiza. De laatste twee zijn Formentera en Cabrera. Cabrera is in zijn geheel een beschermd natuurreservaat, en is maar beperkt toegankelijk. Zorg dus dat je op de paden blijft met een goede wandelkaart! De eilanden kennen een zeer zonnig en droog klimaat, en voor natuurliefhebbers en families zijn Mallorca en Menorca betere bestemmingen dan Ibiza, dat vooral bekend staat als feesteiland. Meer weten over kaarten van de Balearen? Kom langs in de Noorderzon en lees onderaan deze pagina verder over de eilandengroep!

Resultaat 1–24 van de 59 resultaten wordt getoond

Kaarten van Mallorca

Mallorca, ook wel Majorca gespeld, is het grootste eiland van de Balearen. Hier ligt dan ook de hoofdstad van de autonome regio: Palma de Mallorca. Hier kan men onder andere de prachtige kathedraal La Seu bewonderen en kasteel de Bellver. Maar er is nog veel meer oude architectuur. Dat kan ook moeilijk anders, want door de jaren heen is het gebied bewoond geweest sinds zo’n 5000 jaar voor Christus. Na Christus zijn er Romeinse en Arabische bewoners gekomen. De historische gebouwen die nog overeind staan komen veelal uit de 13e en 14e eeuw. De Noorderzon heeft veel kaarten en boeken beschikbaar over dit prachtige eiland! Kom eens langs! Ontdek vooral ook de natuur van Mallorca: het eiland heeft een kleine bergketen, namelijk de Serra de Tramuntana. Waar het eiland op de lager gelegen gebieden een zeer droog, haast steppe klimaat heeft, is het weer hier kouder en natter en dat merk je doordat er meer groen is. De rotsen zorgen ook voor prachtige kliffen langs de zee. Absoluut de moeite waard om te bezoeken! Zo ligt hier bijvoorbeeld ook het bekende Kartuizerklooster van Valldemosa, en zijn er bijzondere druipsteengrotten. De meeste plekken zijn het beste te bereiken te voet. Neem dus vooral ook een goede wandelkaart mee!

Kaarten van Menorca

Plan je vakantie op Menorca perfect met behulp van kaarten en gidsen van de Noorderzon! We geven je alvast een voorproefje: Ontdek bijvoorbeeld Taialotten, de steenhopen van meer dan 1000 jaar oud. Men weet niet waartoe ze gediend hebben, maar het is absoluut een bijzonder aanzicht. Menorica heeft hetzelfde klimaat als Mallorca: zeer droog en heet. Je kan uiteraard wel afkoelen in het prachtige helderblauwe water van de Middellandse Zee. Menorca heeft deels prachtige zandstranden, vooral bij de dorpjes en steden van het eiland. Daarbuiten heeft het eiland ook veel rotsen en kliffen langs de kust.

Kaarten van Ibiza

Waar Ibiza vooral bekend staat als feesteiland in de zomermaanden, is het daarbuiten een opmerkelijk eiland. Uiteraard vind je ook hier de stralende zon en zee, en is het in de lente en nazomer qua temperatuur goed te vertoeven. Ontdek het mooie oude centrum van Ibiza-stad, waar een groot oud fort staat met een historische toegangspoort. Ook binnen de stadsmuren van de stad nog een kathedraal en het archeologisch museum. Samen staat dit alles op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Ontdekt Ibiza en de rest van de Balearen met kaarten van de Noorderzon!

Blogs over Balearen
Blogs over Kaarten en gidsen