Spanje

Kaart en gidsen voor Andalusië

Op deze pagina ontdek je de kaarten en gidsen van het Spaanse Andalusië. Deze hete regio in Zuid-Spanje staat bol van de bijzondere plekken, natuur en steden. Dit gebied wordt al duizenden jaren bewoond, en dat kan je gelukkig terugzien. Verspreid door Andalusië heen staan veel ruïnes, monumenten en muurtekeningen uit de oudheid. Verder kan je in Andalusië vanzelfsprekend genieten van de zon bij de Middellandse Zee, en de hoge bergen opzoeken in de Sierra Nevada. Verken Andalusië met een kaart van de Noorderzon! Meer weten over de kaarten van het prachtige Andalusië? Kom langs in de winkel of lees onderaan deze pagina verder!

Resultaat 1–24 van de 97 resultaten wordt getoond

Kaarten van de Andalusische natuur

Bovenin noemde we kort dat er nog veel gebouwen en ruïnes staan uit voornamelijk de Romeinse tijd. Wat deze bouwwerken nog extra bijzonder maakt, is dat sommigen vandaag de dag nog steeds worden gebruikt. Dit betreft voornamelijk irrigatiesystemen voor de plaatselijke landbouw! Deze systemen en andere bouwsels zoals Romeinse bruggen, wegen en visbedrijven vind je voornamelijk in de regio Costa Tropical, dat ten oosten van de Costa del Sol ligt.

Aan de Costa del Sol liggen veel wereldberoemde badplaatsen zoals Torremolinos en Marbella. Maar er zijn ook nog genoeg badplaatsen waar je wél de rust op kan zoeken! Denk bijvoorbeeld aan Nerja of Motril. In Nerva vind je onder andere prachtige en enorme druipsteengrotten, de Cuevas de Nerja. Absoluut de moeite waard om te bezoeken! Andalusië en de Spaanse zuidelijke costa’s ontdek je met een kaart van de Noorderzon!

Sierra Nevada

Verder landinwaarts vanaf de zee kom je vrijwel direct in de bergen. De belangrijkste keten in Andalusië is de Sierra Nevada, met als hoogste punt de Mulhacén van ruim 3400 meter hoog, een echt hooggebergte dus. Dat merk je ook zeker aan het klimaat! Het kan er goed koud worden, vandaar ook de naam: Besneeuwde keten. Het gebied is zeer populair onder wintersporten, en in de zomer biedt een wandeling naar de toppen van het gebergte broodnodige verkoeling van de hete Zuid-Spaanse zon.

De meeste hoge bergen van de Sierra Nevada zijn voor de fitte wandelaar goed te beklimmen. Er zijn een aantal grote wandelknooppunten die vaak ook als startpunt dienen voor wandeltochten. Steek je wandelkaart bij je en ga op pad!

Sierra de Cazorla

Als de sneeuw in de zomer smelt, ontstaan er honderden kleine riviertjes die langs de bergen naar beneden komen. Erg leuk! Iets ten noorden van de Sierra Nevada ligt de bergketen Sierra de Cazorla. In dit prachtige natuurpark en deels reservaat kan je ook de Spaanse zon ontvluchten, met onder andere het grootste aaneengesloten bos van Spanje. Kamperen langs de wandelpaden mag, maar pas op voor het (grote) wild! Denk aan wilde geiten, herten en vossen. In dit gebergte ontspringt ook de grote rivier de Guadalquivir, die onder meer door Córdoba en Sevilla stroomt. In het dal rondom de rivier vind je een opvallende biodiversiteit aan bomen en planten, prachtige kloven, kastelen en (stuw)meren. Het gebied is niet populair bij het massatoerisme en is dit uitermate geschikt voor de avontuur zoeker!

Kaarten van de Andalusische steden

Behalve de badplaatsen, heeft Andalusië nog zo veel meer prachtige steden. In dit stukje gaan we vooral in op Córdoba en de hoofdstad van Andalusië: Sevilla. Beide steden ligt landinwaarts, en beide hebben een lange en uitgebreide historie. Sevilla, net als Córdoba gelegen aan de rivier de Guadalquivir, heeft een van de grootste historische centrums van Europa. Tijdens de gold-rush vanuit de Nieuwe Wereld profiteerde Sevilla enorm en werd het een zeer rijke handelsstad. De belangrijkste trekpleisters van de stad zijn de grote kathedraal, het oude koninklijke paleis (Alcázar) en de Torre del Oro (toren van het goud).

Córdoba is de warmste stad van Europa. Ooit was deze stad een van de belangrijkste steden ter wereld, en dat kan je nog terugzien. Denk bijvoorbeeld aan de Mezquita, de unieke en gigantisch grote kathedraal van de stad. Oorspronkelijk in de 8e eeuw gebouwd als moskee, staat deze kathedraal vol met unieke Arabische architectuur. Uiteraard staat de kathedraal genoemd op de werelderfgoedlijst! Meer weten over de Andalusische steden? Ontdek ze met een stadskaart van de Noorderzon! Kom langs in de winkel voor meer info over de kaarten van deze prachtige regio in Zuid-Spanje. 

Blogs over Andalusië
Blogs over Kaarten en gidsen