Op deze pagina vind je de landkaarten van het mooie Spanje. Het Spaanse wegennetwerk is vrij uitgebreid met uiteraard een groot knooppunt rondom de hoofdstad Madrid. Door de centrale ligging zijn vanaf daar in alle richtingen snelwegen aangelegd; welke elke grote stad gemakkelijk bereikbaar maken. Uiteraard loopt er ook een snelweg langs de eindeloze Middellandse Zeekust, zodat je perfect naar jouw favoriete zeestad or regio kunt rijden. Deze snelweg gaat zelfs ook door in Frankrijk. Ontdek Spanje met landkaarten van de Noorderzon en kom via de mooiste, beste of snelste weg op jouw bestemming in Spanje!

Resultaat 1–24 van de 95 resultaten wordt getoond

Op weg naar Spanje

Veel van ons rijden met het gezin dwars door Frankrijk op weg naar een leuke vakantie in Spanje, een land dat misschien wel net zo veelzijdig is als Frankrijk! Wist je dat Spanje wel zeven gebergtes telt? Behalve al deze gebergtes bestaat het Spaanse landschap grotendeels uit (hoogte)-plateaus. Al deze bergen maken het land aan de ene kant zeer bijzonder, mooi en indrukwekkend en aan de andere kant een flink stuk lastiger om door te navigeren. Met kaarten van de Noorderzon heb je daar echter een oplossing voor! Plan jouw route van te voren, en verzin alvast alternatieve routes over hou jij jouw bestemming het beste kan bereiken.

Op de landkaarten staan bijvoorbeeld ook de mooiste uitzichtpunten en andere bijzonderheden vermeld, zodat jij niet alleen maar naar het asfalt zit te turen maar ook nog wat te beleven hebt! Neem een korte pauze om van de toppen van de Pyreneeën te genieten, als je bijvoorbeeld over de Col d’Ares rijdt.

Kaarten van het Spaanse landschap

Wegenkaarten of landkaarten gaan natuurlijk niet alleen maar over autowegen. Wat dacht je van fietsen of wandelen in Spanje? Afhangend van de schaal kunnen landkaarten ook voor deze activiteiten geschikt zijn; met name voor langeafstandsrenners. Het Spaanse landschap is uitermate verschillend. Een fietstocht vanaf Gibraltar naar Santiago brengt je onder andere langs zeeklimaten, de woestijn van Sevilla en de hoge plateaus op de grens met Portugal. Echter, hoe noordelijker je komt, hoe natter het wordt. Het noordwesten van Spanje kan zelfs beschreven worden als uitermate vochtig en dat zie je terug! Waar het land er in het zuiden van Spanje er later in het jaar dor en verdroogd uitziet, is het hier volop groen het hele jaar door.

De echte avonturier maakt een uitstapje naar het gebergte de Picos de Europa. Het weer in dit uitermate ruwe gebergte is meedogenloos, maar wie de uitdaging aangaat krijgt er een van de mooiste paradijzen in Europa voor terug. Wie er eenmaal is aangekomen, heeft natuurlijk ter voorbereiding wandelkaarten van de Noorderzon meegenomen!

Blogs over Spanje
Blogs over Landkaarten en wegenkaarten