Zuid-Europa / Middellandse Zee

Landkaart voor Portugal

Op deze pagina vind je de landkaarten van het meest westelijke land van de Europese vasteland. Portugal is een relatief dunbevolkt land met slechts zo’n krap 11 miljoen inwoners waarvan meer dan 70% langs de kust woont. De binnenlanden van Portugal zijn verrassend bergachtig, met in het noorden de bergketen Serra de Estrela, wat zoveel betekent als Bergrug van de Sterren. In het uiterste zuiden van Portugal ligt de bekende streek de Algarve, welke elk jaar zorgdraagt voor prachtige zonvakanties voor duizenden toeristen. Ongeveer in het midden van het land ligt de unieke hoofdstad Lissabon, een van de meest bijzondere steden van Europa. Ontdek Portugal met landkaarten van de Noorderzon!

Toont alle 18 resultaten

Kaarten van Noord- & Midden Portugal

Het landschap van de binnenlanden van Portugal is eigenlijk vrij onbekend. Het noorden van Portugal is bergachtig en plaatselijk valt er veel regen, wat het landschap zeer groen maakt. Op sommige plekken zijn er oude duizenden jaren oude bossen en tussen de bergen door stromen rivieren van omvang. De bergen zijn uitmuntende wandelbestemmingen, en zeer vergelijkbaar met de Serra dos Ancares net over de grens in Spanje.

Verder naar het zuiden vlakt het landschap snel af en wordt het droger. Echter zijn er toch enkele belangrijke rivieren hier, zoals de Taag. Deze rivier stroomt dwars door de hoofdstad Lissabon. Het bekendste fenomeen van de Taag is wellicht de grote 25 April Brug in Lissabon, die doet denken aan de Golden Gate Bridge in San Francisco. Wie via Lissabon verder naar het zuiden rijdt, gaat over de Vasco da Gama-brug, welke de langste brug van Europa is met een lengte van 12,3 kilometer.

Zuid-Portugal

Hoewel het noorden en midden van Portugal absoluut een bezoek waard zijn, trekken de meeste toeristen toch zeker naar de Algarve. Plaatsen zoals Faro en Albufeira zijn van vissersdorpen uitgegroeid tot belangrijke trekpleisters en bieden alles wat de zontoerist te wensen heeft. Behalve stranden, zon en zee heeft de Algarve nog meer te bieden! Uiteraard de lekkerste visrestaurants, maar ook oude forten en unieke kliffen langs de kust. Ontdek Portugal met landkaarten van de Noorderzon! 

Blogs over Portugal
Blogs over Landkaarten en wegenkaarten