Portugal

Kaart en gidsen voor Madeira

Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van de Portugese eilandenarchipels de Azoren en Madeira. De Azoren liggen zo’n 1400 kilometer ten westen van Portugal in de Atlantische oceaan en bestaan uit negen eilanden. De Azoren hebben een zeer mild zeeklimaat met kleine verschillen in temperatuur door de jaargetijden heen, en hebben daardoor een mooie groene natuur. Maar Madeira is nog groener! Dit eiland ligt een stuk zuidelijker, op zo’n 1000 kilometer van Portugal maar slechts 500 kilometer vanaf de Spaanse Canarische Eilanden. Madeira is zeer rotsachtig en kent geen zandstranden, waardoor het massatoerisme is weggebleven. Ontdek deze prachtige groene hotspots in de Atlantische oceaan nu met kaarten van de Noorderzon!

Toont alle 19 resultaten

Kaarten van de Azoren

De Portugezen vestigde zich in de 15e eeuw op deze eilandengroep, en hebben zich sindsdien wijdverspreid over de eilandjes. De eilanden hebben een vulkanische oorsprong, wat je goed kan zien door alle bijzondere kratermeren middenin de eilanden. Door de unieke ligging van de Azoren komen er meer dan 400 inheemse planten en dieren voor, met name slakken en insecten. De Azoren hebben in het verdelen flink te kampen gehad met ontbossing, maar de afgelopen jaren zijn er veel bossen met succes herbouwd. De Azoren worden dus weer steeds wilder! Ontdek deze prachtige eilandengroep nu te voet met wandelkaarten van de Noorderzon!

Kaarten van Madeira

Madeira is slechts één eiland, dat ook nog eens kleiner is dan de meeste eilanden van de Azoren. Dit ruige en wilde eiland is ontheven gebleven van het massatoerisme, vooral omdat het geen zandstranden heeft. Net zoals de Azoren heeft Madeira een mild zeeklimaat, hoewel het er iets warmer is dan op de Azoren.

Je gaat naar Madeira voor de prachtige ruige natuur, die gedomineerd wordt door het Laurisilva-boom. Deze laurierboom komt veelvuldig voor op het groene eiland, en maakt het alsof je in het regenwoud staat! De Laurisilva is zelfs zo kenmerkend voor Madeira dat het op de werelderfgoedlijst staat, en op die manier beschermd wordt. Door de ruige natuur van Madeira zijn wandelaars en natuurliefhebbers groot fan van het eiland, en dat blijft zo! Ontdek Madeira met kaarten van de Noorderzon!

Blogs over Madeira
Blogs over Kaarten en gidsen