Portugal

Kaarten en gidsen voor Madeira

Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van Madeira. Dit eiland ligt vanuit Portugal een stuk naar het zuidwesten, ongeveer ter hoogte van de Marokkaanse stad Marrakesh, maar dan zo’n vijfhonderd kilometer uit de kust. Desalniettemin is het een groen eiland en bij uitstek geschikt voor, onder meer, sportieve wandelaars. Je kunt er prachtige routes lopen langs de zogenoemde levada’s, dat zijn oude irrigatiekanaaltjes. De noordkust van het eiland is spectaculair: vanaf hoge bergtoppen gaat het tot aan de zee bijna verticaal omlaag.  Voor strandvakanties kun je beter elders je heil zoeken, bij gebrek aan zandstranden. Ontdek deze prachtige groene parel in de Atlantische oceaan nu met de gidsen en kaarten van de Noorderzon!

 

Resultaat 1–24 van de 25 resultaten wordt getoond

Gidsen en kaarten van Madeira

Dit ruige en wilde eiland is gevrijwaard gebleven van het massatoerisme, want… het heeft geen zandstranden! Net als de Azoren heeft Madeira een mild zeeklimaat, hoewel het er iets warmer is dan op de Azoren.

Je gaat naar Madeira voor de prachtige ruige natuur, die gedomineerd wordt door de Laurisilva-boom. Deze laurierboom komt veelvuldig voor op het groene eiland, en maakt het alsof je in het regenwoud staat! De Laurisilva is zelfs zo kenmerkend voor Madeira dat het op de werelderfgoedlijst staat, en op die manier beschermd wordt. Door de ruige natuur van Madeira zijn wandelaars en natuurliefhebbers groot fan van het eiland! Ontdek Madeira met de gidsen en kaarten van de Noorderzon!

Blogs over Madeira
Blogs over Kaarten en gidsen