Portugal

Kaart en gidsen voor Zuid-Portugal, Algarve

Op deze pagina vind je de kaarten van de prachtige Algarve in Zuid-Portugal. De populaire zeesteden Faro en Albufeira vormen de belangrijkste plaatsen in de Algarve, en liggen beide aan de Atlantische Oceaan, en Faro ligt op slechts enkele tientallen kilometers van de Spaanse grens. Behalve de oceaan is er nog veel meer natuurlijk moois te vinden in Zuid-Portugal: park Ria Formosa en de gehele zuidelijke westkust van Portugal zijn prachtige beschermde parken. Ontdek de Algarve nu met kaarten de Noorderzon! Haal jouw kaart of reisgids van Zuid-Portugal en beleef de perfecte vakantie!

Resultaat 1–24 van de 30 resultaten wordt getoond

Kaarten van de Zuid-Portugese steden

In de introductie benoemde we al even kort Albufeira en Faro. Faro bestaat al tenminste 2000 jaar, en was een belangrijke stad voor de Romeinen. Door de jaren heen is Faro voor vele volkeren veroverd en verwoest geweest, totdat het uiteindelijk in de 20e eeuw na de 2e wereldoorlog een toeristenoord werd. Behalve en weer en de heerlijk verkoelende zee ga je onder andere naar Faro voor de gezellige middeleeuwse smalle straatjes, de kathedraal van Faro en het stadshuis. Vlak buiten Faro ligt het natuurpark Ria Formosa, dat we later zullen bespreken.

Albufeira

Albufeira is tenminste net zo oud als Faro, en ook hier zijn nog Romeinse overblijfselen te vinden. De brug van Paderne is echter een van de weinige die nog goed bewaard en in gebruik zijn gebleven. De ruïne van het kasteel van Paderne is dan ook een van de bijzonderste bezienswaardigheden van Albufeira! Verder staan er in Albufeira enkele prachtige kerken uit de 16e, 17e en 18e-eeuw met zeer veel historische waarde. Visrestaurants zijn veelvuldig aanwezig in Albufeira. Ontdek de steden in Zuid-Portugal en de Algarve met stadskaarten van de Noorderzon!

Kaarten van de Zuid-Portugese natuur

Net ten zuiden van Faro ligt het natuurpark Ria Formosa, tegen de Atlantische oceaan aan. Het is een zeer waterrijk park met meerdere open verbindingen naar de zee. Tussen het vasteland en de zee liggen tientallen vlakke eilandjes gevuld met moerassen, landbouw en zandheuvels. Ria Formosa is een van de beste plekken van Portugal om dolfijnen te spotten, en elk jaar zijn de eilandjes thuis voor honderden verschillende vogelsoorten.

Zo’n 100 kilometer westwaarts van Ria Formosa ligt de westkust van Portugal. Vanaf het stadje Sines in het noorden van de Algarve ligt het park Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina. Het park loopt helemaal door in een langgerekte strook tot aan de zuidkust bij Sagres. De totale lengte van het park is meer dan 100 kilometer. In dit park vind je prachtige stranden, kliffen en duinen. Langs de kliffen lopen prachtige wandelpaden met een briljant uitzicht over de Atlantische oceaan. Ontdek de natuurparken van de Algarve met wandelkaarten van de Noorderzon! 

Blogs over Zuid-Portugal, Algarve
Blogs over Kaarten en gidsen