Kaarten en gidsen > Europa > Zuid-Europa / Middellandse Zee > Portugal > Noord en Midden-Portugal, Porto
Portugal

Kaart en gidsen voor Noord en Midden-Portugal, Porto

Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van Noord- en Midden-Portugal, inclusief het oude Porto. Het noorden van Portugal een andere uitstraling dan de Algarve in het zuiden, als gevolg van meer reliëf en meer neerslag (en dus groener). Ook vind je hier verscheidene natuurparken zoals het prachtige Parque Natural de Peneda-Geres  waar de wildernis vrij spel heeft. Porto, de belangrijkste stad in de regio, staat bekend om haar unieke brug over de Douro, het prachtige treinstation São Bento en het sfeervolle oude centrum Ribeira. Een stuk verder naar het zuiden, is de mooie stad Coimbra eentje die je niet wilt missen! Ontdek Noord-en Midden-Portugal en Porto met de gidsen en kaarten van de Noorderzon!

 

Resultaat 1–24 van de 31 resultaten wordt getoond

De Noord-Portugese natuur

In de introductie benoemden we al even het Parque Natural de Peneda- Gérés, tegen de Spaanse grens aan. In dit prachtige park vind je uitgestrekte weides, leuke bergriviertjes en diepe bossen, die nog door veel bijzondere dieren bewoond worden, zoals wolven, beren, lynxen en genetkatten! Door het natuurreservaat Peneda-Gerês lopen meerdere wandelpaden die met zorg zijn uitgezet om de natuur te beschermen. Ontdek de unieke natuur van Noord-Portugal met wandelkaarten en – gidsen van de Noorderzon!

Elk stukje Europa heeft zijn eigen bijzonderheden, en Noord-Portugal is daar geen uitzondering op. Iets verder naar het zuiden ligt het Serra da Estrela nationaal park; het grootste natuurgebied van Portugal. Dit natuurgebied is duidelijk al warmer en droger dan helemaal in het noorden van het land, met een meer mediterrane natuur. Evengoed schitterend!

Porto

Uiteraard bekend om de Portwijn die exclusief uit deze regio komt, is Porto een besliste must-see tijdens een bezoek aan Portugal. Met een goede stadsreisgids in de hand verken je deze stad het beste, en weet je zeker dat je niets mist, zoals bijvoorbeeld de hooggelegen Sé kathedraal. Zowel Lissabon als Porto staan vol met UNESCO-werelderfgoederen, en zijn unieke plekken waar wereldgeschiedenis is geschreven.

Blogs over Noord en Midden-Portugal, Porto
Blogs over Kaarten en gidsen