Kaarten en gidsen > Wandelen > Wandelreisverhalen > Europa > Benelux > Nederland > Het Genootschap | Wim Huijser

Het Genootschap | Wim Huijser

een modern feuilleton

22,50

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Het Genootschap | Wim Huijser
Regio
UitgavedatumNovember 2023
Uitgever

ISBN

9789464710830

Auteursnaam

Wim Huijser

Categorie
November 2023 | Noordboek | 9789464710830 | Wim Huijser
Extra titelinformatie

Maarten en Nicolien leven! Na de wandelavonturen in 'Aan de wandel' en 'Op Pieterpad' verleggen Maarten en Nicolien hun koers onvermijdelijk naar het literaire landschap. Maarten ontvangt een verzoek om als alter ego van de beroemde schrijver het erelidmaatschap van het J.J. Voskuil Genootschap te aanvaarden.

Wanneer rond diezelfde tijd ook nog het eerste deel van Voskuils dagboeken verschijnt, worden hij en Nicolien ongewild meegesleurd in een maalstroom van herinneringen aan de literaire karakters van hun oude vriendenclub. Hoewel slechts een enkeling daarvan hun pad nog kruist, hebben ze hun voortbestaan uitsluitend nog te danken aan de verbeeldingskracht van de lezers. Ondertussen weet het bestuur van het Genootschap de aandacht voor zowel de romanfiguren als hun schepper levend te houden, zonder daarbij hun persoonlijke drijfveren uit het oog te verliezen. Echter, wat in vriendschap lijkt te zijn ontsproten, krijgt al gauw te lijden onder naijver en verraad.

Wim Huijser is schrijver op het snijvlak van geschiedenis, literatuur en landschap. Hij schrijft veel over wandelen en natuur. Eerder verschenen van hem het succesvolle Op Pieterpad en Aan de wandel.

De media over het boek Aan de Wandel:
'Niemand kan Voskuil evenaren, maar de personages met blijk van kennis en gevoel voor understatement verder laten wandelen is ook een kunst.' - NRC
'Wim Huijser schrijft geheel in de geest van Voskuil en treft precies de juiste toon.' - de Volkskrant

OP 15 DECEMBER 2023 IS ER BIJ REISBOEKHANDEL DE NOORDERZON EEN THEMA-AVOND OMTRENT DIT BOEK! JE BENT VAN HARTE WELKOM OM DEZE BIJ TE WONEN. HIER LEES JE ER ALLES OVER!