Kaarten en gidsen > Reisgidsen > Natuurgidsen > Vogelboeken > Europa > Benelux > Nederland > Erik Hijweege - Spreeuwendans / Swirling Starlings

Erik Hijweege - Spreeuwendans / Swirling Starlings

28,95

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Erik Hijweege - Spreeuwendans / Swirling Starlings
Regio
Uitgavedatum 2023
Uitgever

ISBN

9789462625037

Auteursnaam

Maartje van den Heuvel

Categorie ,
2023 | Waanders | 9789462625037 | Maartje van den Heuvel
Extra titelinformatie

Spreeuwenzwermen zijn ongelofelijk dynamisch en esthetisch. Ze lijken soms figuren te vormen, die je pas ziet als je een zwerm fotografeert. Dan wordt als het ware een still gemaakt van de spreeuwenwolken, die als vloeistofdia's langs de avondhemel zwermen. Fotograaf Erik Hijweege vindt met De Nibelungen-serie de dramatiek in de spreeuwenwolken in de Nederlandse lucht. Op zijn foto's lijken de spreeuwen samen een vis te vormen, een zwaan, een zeehond of een ram.

Kunsthistorica Maartje van de Heuvel spiegelt het werk van Hijweege aan de rijke traditie van Nederlandse zeventiende-eeuwse schilderkunst, waarbij schilders al oog hadden voor natuurlijk drama in de lucht. De grootsheid van de natuur in zijn werk raakt bovendien aan motieven uit de Romantiek en Aziatische kunst. Natuurjournalist Koos Dijksterhuis neemt ons mee naar het fenomeen spreeuwenzwerm. Hij gaat in op het ontstaan van spreeuwenzwermen en de prachtige choreografie van dit adembenemende natuurfenomeen.