Op Pieterpad | Wim Huijser

19,90

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Op Pieterpad | Wim Huijser
Regio
UitgavedatumFebruari 2023
Uitgever

ISBN

9789464710236

Auteursnaam

Wim Huijser

Categorie ,
Februari 2023 | Noordboek | 9789464710236 | Wim Huijser
Extra titelinformatie

Maarten en Nicolien, de twee literaire karakters die in de jaren zestig via het werk van J.J. Voskuil de Nederlandse literatuur binnenwandelden, zijn het lopen nog niet verleerd. Sterker nog, naarmate ze over meer vrije tijd beschikken, trekken ze er steeds vaker te voet opuit.

Terloops kibbelend of mijmerend kiezen ze vooral hun eigen route, het liefst weg van de gebaande paden. Ondanks hun principiële stellingname zijn ze uiteindelijk ook kinderen van hun tijd. In Aan de wandel (2022) doorkruisen ze het ganse land, dit keer gaan ze Op Pieterpad.

Met de routegids in de hand vertrekken ze vanuit Pieterburen, ontspannen, maar tegelijk een beetje opgewonden. Het Pieterpad voert over de kleinste wegen en paden en is als het leven zelf. De tocht is geplaveid met gevoelige pijnpunten, verrassende ontmoetingen en diepe overpeinzingen. Eenmaal in het Achterhoekse Vorden blijken Maarten en Nicolien het over één ding eens te zijn: halverwege zijn ze nog op minder dan de helft.

Voor Nicolien vormt het vermaarde Lange-Afstand-Wandelpad een wenkend perspectief. Als ook Maarten instemt, is dat echter louter tegen wil en dank. Met de routegids in de hand vertrekken ze vanuit Pieterburen, ontspannen, maar tegelijk een beetje opgewonden. Ofschoon ze de etappes planmatig hebben verdeeld over alle jaargetijden, blijkt de route naar de Sint-Pietersberg toch onverwachte pieken en dalen te kennen. Het Pieterpad voert over de kleinste wegen en paden en is als het leven zelf. De tocht is geplaveid met gevoelige pijnpunten, verrassende ontmoetingen en diepe overpeinzingen. Soms schuurt het onderweg, maar geregeld zijn er ook mooie vergezichten. Eenmaal in het Achterhoekse Vorden blijken Maarten en Nicolien het over één ding eens: halverwege zijn ze nog op minder dan de helft.

Het boek wordt gepresenteerd op vrijdag 24 februari tijdens de Fiets en Wandelbeurs 2023 in Utrecht en vervolgens op 3 maart bij ons in De Noorderzon! Voor het bijwonen van deze presentatie kunt u zich aanmelden via DEZE NIEUWSBRIEF!