Sup & Kanoparadijs Nederland

Op ontdekking per kano en sup | de mooiste routes

26,95

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Sup & Kanoparadijs Nederland
Regio
UitgavedatumMei 2022
Uitgever

ISBN

9789064107535

Auteursnaam

Frank van Zwol, Jolanda Linschooten

Categorie
Mei 2022 | Hollandia | 9789064107535 | Frank van Zwol, Jolanda Linschooten
Extra titelinformatie

Kanoparadijs Nederland bundelt de mooiste tochten van Nederland voor kanovaarders en Stand-Up Paddel borders, kortweg sup - zowel voor doorgewinterde vaarders als zij die zomaar eens voor een dagje een kano of subboard huurt. Het boek begint met een algemene introductie in kanovaren, maar de kern van het boek zijn de tochten zelf - hierin zijn per provincie de mooiste kanogebieden geselecteerd.

In totaal zijn 43 kanotochten beschreven: per tocht geven de auteurs een karakteristiek van de route en vertellen ze een interessant achtergrondverhaal. Ook is elke tocht voorzien van een gedetailleerde routekaart en van praktische informatie, zoals campings, kano- en sup-verhuurders en voorzieningen onderweg; bovendien worden steeds mogelijkheden gegeven om korter of juist langer te varen. De aansprekende fotografie toont de veelzijdigheid van het kanovaren in eigen land. Kanoparadijs Nederland is zowel een praktische gids voor onderweg als een boek om thuis bij weg te dromen.

De auteurs voeren en fotografeerden alle tochten zelf.

Frank van Zwol is beroepsavonturier die zijn reizen en expedities naar onherbergzame gebieden gebruikt als setting voor zijn thrillers. Voor zijn debuut het Thule-incident (2009) skiede hij 600 kilometer over de Groenlandse ijskap en doorzocht een verlaten Amerikaans radarstation uit de Koude Oorlog. Voor Klem (2011) trok hij maandenlang per kano en te voet door de Canadese wildernis, wat uiteindelijk een regelrechte survivaltocht werd. Voor Niemandsland (2014) ging hij te voet naar de Russische enclave Barentszburg op Spitsbergen en kampeerde onderweg met struikeldraden rond zijn tent tegen ijsberen. Zijn meeslepende thrillers bevatten veelvuldig faction-elementen en worden omschreven als eco-thriller, avonturenroman, politieke-thriller en actie-thriller.

Jolanda Linschooten is allround avonturier in hart en ziel. Ze is fotograaf, filmmaker & auteur. Jolanda onderneemt avontuurlijke reizen en expedities (in de bergen, te voet, per kano of op skies), organiseert fotografiereizen en -cursussen, schrijft boeken & reportages en geeft multimediale lezingen op aanvraag. Via haar inspirerende en authentieke verhalen, in woord en beeld, nodigt Jolanda je uit om natuur anders, intenser te beleven: niet zozeer als sportieve reis met bijzondere eindbestemming maar veel meer als een 'way of life' waarbij de natuur ons een spiegel voorhoudt en we met minder ontdekken hoeveel meer alles eigenlijk kan worden - omdat de natuur geen 'playground' is maar een deel van onszelf, waarvoor we zorg moeten dragen én die we moeten respecteren omdat wij uiteindelijk zoveel kleiner zijn - omdat we ons zoveel meer verbonden voelen daarbuiten, onder die grote sterrenhemel.