Spijkerkwartier Belevingskaart

8,95

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Spijkerkwartier Belevingskaart
Regio
UitgavedatumJuni 2020
Uitgever

ISBN

9789090328263

Categorie ,
Juni 2020 | Marieke van Doorn | 9789090328263
Extra titelinformatie

Wat is De Belevingskaart Spijkerkwartier? Op de Belevingskaart Spijkerkwartier vind je heel veel mooie plekken, geheime routes en oudeverhalen van de bijzonder buurt het Spijkerkwartier in Arnhem. Deze zijn allemaal verzameld in categorieen en opgetekend dankzij de hulp en input van meer dan 100 bewoners en diverse werkgroepen.

Achtergrond en doelstelling: De Belevingskaart Spijkerkwartier is een initiatief van Marieke van Doorn, Experience Designer,gespecialiseerd in doelgroepbeleving en al 30 jaar bewoonster van de wijk. Het was Marieke opgevallen hoe vaak nieuwe bewoners of bezoekers niet weten wat er zich allemaal afspeelt en te ontdekken is in de wijk. En er is zoveel leuks! Door middel van deze kaart willen we Het Spijkerkwartier letterlijk op de kaart te zetten en de bijzonderheden, belevingen en mooie plekjes zichtbaar maken. Hopelijk inspireren we daarmee mensen tot een bezoek! We enqueteerden meer dan 100 bewoners, bezochten vele winkeltjes, restaurantjes, architectuur en tuinen.

Werkgroepen voorzagen ons van informatie over Architectuur, Erfgoed en Groen. Door worskhops op de buurtschool werd de beleving van de kinderen vastgelegd in tekeningen. Zo werd een schat aan verhalen verzameld. Het idee viel heel mooi samen met het streven van de Werkgroep De EigenWijzeWijk voor meer zichtbaarheid in Het Spijkerkwartier. De EigenWijze Wijk wil graag de buurt verbinden en nieuwebewoners welkom heten en in contact brengen met alles wat ze nodig hebben.