Kaarten en gidsen > Europa > Duitsland > West-Duitsland > Nordrhein-Westfalen > Teutoburger Woud & Ostwestfalen
Nordrhein-Westfalen

Kaart en gidsen voor Teutoburger Woud & Ostwestfalen

Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van het Teutoburger Wald en Ostwestfalen, met plaatsen als Osnabrück, Bielefeld, Herford en Paderborn. Een prachtig golvend landschap, met oude stadjes en doorsneden door mooie rivieren zoals de Weser. Je kan er prima fietsen en wandelen, er zijn vele routes uitgezet, maar met de gedetailleerde kaarten van De Noorderzon kan je natuurlijk ook prima je eigen routes uitzetten. Bij veel mensen is dit gebied onbekend terrein, misschien op het Teutoburger Woud na (de Hermannsweg!). Dat is dan volkomen onterecht, want er weinig regio’s die zo mooi tegemoet komen aan de wensen van wandelaars en fietsers als deze, en dan zo dichtbij!

 

Toont alle 19 resultaten

Kaarten van het Ruhrgebied

Na de tweede wereldoorlog was het Ruhrgebied het absolute industriële centrum van West-Duitsland, en floreerde de regio die van groot economisch belang was voor heel Europa. Steden zoals Keulen en Düsseldorf groeide uit tot grote industriesteden, en hoewel de industrie grotendeels verdwenen is, zijn deze steden nog steeds belangrijke economische centra, maar ook erg leuk om te bezoeken! De Dom van Keulen is wereldberoemd, en de brede Rijn met bijbehorende boulevards zorgt voor een gezellige sfeer in deze steden.

Keulen was een zeer religieuze stad. Dit zie je terug in de twaalf stuks basilieken die de stad telt, een zeer bijzonder aantal. Ontdek ze allemaal met kaarten van de Noorderzon!

Kaarten van Sauerland

Het Sauerland is een populair ontspanningsgebied voor de stedelingen uit het Ruhrgebied, en met reden! Dit mooie glooiende landschap biedt volop mogelijkheden. Fiets-, wandel- en zwemmogelijkheden zijn rijkelijk aanwezig. Mooie bossen worden afgewisseld met stuwmeren en riviertjes die meanderend door het natuurgebied lopen, tussen de heuvels door. In de winter zijn de heuvels besneeuwd, waardoor het wandelen en zwemmen wordt ingeruild voor skiën, snowboarden en langlaufen! Verken dit veelzijdige gebied met kaarten van de Noorderzon, en mis niets van dit leuke gebied!

Blogs over Teutoburger Woud & Ostwestfalen
Blogs over Kaarten en gidsen