Kaarten en gidsen > Wandelen > Wandelkaarten > Europa > Duitsland > West-Duitsland > Nordrhein-Westfalen > Teutoburger Woud & Ostwestfalen > Land des Hermann: Lippischer Nordwesten| wandelkaart 1:25.000

Land des Hermann: Lippischer Nordwesten| wandelkaart 1:25.000

Bad Salzuflen – Kalletal – Lemgo – Leopoldshöhe

12,90

niet direct leverbaar
mail ons voor de levertermijn

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Land des Hermann: Lippischer Nordwesten| wandelkaart 1:25.000
Regio
Uitgavedatum 2022
Uitgever

ISBN

9783897103368

Categorie
2022 | Bonifatius | 9783897103368
Extra titelinformatie

In het uiterste noordwesten van het district Lippe ligt het kuuroord Bad Salzuflen. De Hansaweg, een 75 kilometer lang wandelpad dat is gecertificeerd als Duits kwaliteitspad, loopt dwars door dit kaartblad, begint bij het treinstation in de districtsstad Herford en eindigt boven de bonte adelaarstad Hameln met uitzicht op het Weserdal.
Een bijzonder cultureel hoogtepunt in de Hanzestad Herford is het MARTA Museum. De Werre, die bij Horn - Bad Meinberg ontspringt en na 72 kilometer bij Bad Oeynhausen in de Weser uitmondt, is de bepalende rivier voor de regio Oost-Westfalen-Lippe. Wandelpaden doorkruisen het landschap, dat wordt gekenmerkt door bossen en open landschappen. Vaste punten aan de horizon zijn het Kaiser Wilhelm-monument in Minden, het Hermann-monument in Detmold en de bijna 500 meter hoge Köterberg.

Met ongeveer 41.000 inwoners is de universiteitsstad Lemgo de op twee na grootste stad in het district Lippe. Vanaf de uitkijktoren aan de Hansaweg heb je een prachtig uitzicht op het centrum van Lemgo, dat in het Begadal ligt. Overal zijn restaurants waar je iets kunt eten en drinken.