Bikeline Friedensroute Fietsgids

Auf den Spuren des Westfälischen Friedens zwischen Münster und Osnabrück

9,90

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Bikeline Friedensroute Fietsgids
Regio ,
Uitgavedatum 2022
Uitgever

Serie

ISBN

9783711100030

Categorie
2022 | Esterbauer | Bikeline – Mini | 9783711100030
Extra titelinformatie

Compact fietsgidsje in vierkant formaat, met alles wat je nodig hebt om deze route te doen: kaartmateriaal, routebeschrijvingen, hoogteprofielen, praktische info voor onderweg en wat korte achtergrondinformatie.

De cirkelvormige route overbrugt in totaal ongeveer 202 kilometer tussen de twee 'Friedensstädte'. Aangezien de route in de richting van Münster zich pas in Bad Iburg splitst in een westelijke (88,5 km) en een oostelijke variant (59,5 km), wordt het noordelijke deel naar Osnabrück (27 km) daar gereden en weer terug.

Ten zuiden van het Teutoburgerwoud is de route vrijwel vlak. Hobbelige stukken zijn hier net zo zeldzaam als drukke. Als het spreekwoordelijke zout in de soep - d.w.z. alleen in homeopathische doses - vindt u af en toe smalle paadjes, vooral op de zonnige zuidhelling van de hoofdkam van de Teuto, die niet ideaal zijn qua breedte en oppervlak en soms steil zijn, maar wel idyllisch. Vanaf het zogenaamde "balkon van Münsterland" is de beloning voor de korte inspanning een wijds uitzicht over de vlakte van Münsterland en tot aan Münster zelf - afhankelijk van uw routeplanning, tot aan een toekomstige of reeds ervaren etappebestemming. Daarentegen komt de route in het heuvelachtige gedeelte door het Teutoburgerwoud tussen Bad Iburg en Osnabrück soms uit op wegen met drukker verkeer. De steilere gedeelten zijn echter uit de buurt van het verkeer, zodat ze comfortabel kunnen worden bedwongen door zo nodig te duwen - want ze zijn niet echt lang met een maximale hoogte van 200 m boven zeeniveau, d.w.z. een totaal hoogteverschil van minder dan 150 m.