Via Tenera | wandelgids Jacobsroute

17,95

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Via Tenera | wandelgids Jacobsroute
Regio ,
UitgavedatumNovember 2023
Uitgever

Serie

ISBN

9789080421646

Pagina aantal

160

Formaat

117 x 164 x 7 mm

Categorie ,
November 2023 | Vlaams Compostelagenootschap | Pelgrimspaden Lage Landen | 9789080421646 | 160 | 117 x 164 x 7 mm
Extra titelinformatie

De Via Tenera start in Breda (NL) en eindigt na 293 km in Hordain (FR). Vertrek je vanuit Bergen op Zoom, dan bedraagt de afstand 266 km. In Hordain sluit de Via Tenera aan op de pelgrimsweg Doornik - Saint-Quentin - Parijs. In Saint-Quentin heb je de keuze om naar Parijs te stappen langs de Chemin Estelle of verder naar Reims langs de Via Francigena.Er zijn twaalf varianten op de hoofdweg, die variëren van 0,8 km tot 46,7 km. Voorzie 11 tot 14 stapdagen, als je start in Breda. Een dag minder vanuit Bergen op Zoom.

De Via Tenera sluit aan op de Nederlandse Jakobswegen Thuredrecht en Amsvorde. Je kan dus starten in Bergen op Zoom of in Breda. Beide routes komen samen aan de Sint-Jacobuskerk van Kapellen. In Antwerpen bezoek je de impressionante Sint-Jacobskerk. Via de Sint-Annatunnel ga je onder de Schelde door en loop je door de polders naar Rupelmonde en Temse. Vanaf Dendermonde volg je af en aan de rustig kronkelende Dender, zonder dat het ooit eentonig wordt. Vanaf Aalst wandel je door natuurgebieden tot je Ninove binnenloopt. In Geraardsbergen wacht je een klimmetje tot op de Muur van Geraardsbergen. Pas in Ath verlaat je weer de Denderstreek, richting Valenciennes en Hordain. Daar sluit je aan op de pelgrimsweg Doornik - Saint-Quentin - Parijs.
De gids is uitgegeven in een handig broekzakformaat, met een vlot lezende en herwerkte wegbeschrijving en duidelijke kaarten op schaal 1:50000. Bovendien is de hoofdroute aangevuld met een aantal varianten. Passende foto's illustreren de interessante zaken op je weg. Door de QR-codes te scannen met je smartphone ga je naar onze website om de digitale kaart te bekijken, de logiesinformatie en een gps-track te downloaden enz.