Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van Vlaanderen en Brussel. België heeft veel moois te bieden, zoals een aantal erg leuke steden, met name Gent en Brugge. Deze steden hebben de tand des tijds wonderwel doorstaan, en welvarende perioden uit het verleden hebben ervoor gezorgd dat hier de nodige historische kunstschatten zijn te bewonderen. Andere hoogtepunten zijn onder andere de zeekust en bijvoorbeeld park De Hoge Kempen, vlakbij Nederlands Limburg. Verken Vlaanderen en Brussel met een gids of kaart van De Noorderzon!

 

Resultaat 1–24 van de 133 resultaten wordt getoond

Reisgidsen van de Vlaamse steden

In België liggen een aantal zeer mooie, bijzondere steden. Met name Gent en Brugge zijn zeer aantrekkelijk voor toeristen. De historische binnenstad van Brugge is uniek. De stad is zo goed bewaard gebleven tijdens de 1e en 2e wereldoorlogen dat het wel het ‘wonder van Brugge’ wordt genoemd, en staat dan ook terecht in zijn geheel genoemd op de werelderfgoedlijst. De meeste hoogtepunten van Brugge zie je met een rondvaart voor de kanalen en grachten van de stad. Deze hoogtepunten zijn onder andere de Belfort van Brugge, het concertgebouw en het Dijver.

Ook Gent heeft een historisch centrum, met onder ander de enig overgebleven middeleeuwse burcht van Vlaanderen: Burcht Gravensteen. Dit is een prachtige grote burcht dit vrijwel volledig intact is, en grotendeels toegankelijk is voor het publiek. De burcht ligt middenin de stad, vlakbij andere hoogtepunten van de stad zoals de groentemarkt, een van de vele wekelijkse markten van Gent. De stad kent nog vele andere gebouwen die uit de Gouden Eeuw van de Vlaamse renaissance stammen, en verder leuke cafés (zoals een dynamische studentenstad betaamt), hoge torens en gezellige markten. Bezoek Gent en de andere Vlaamse steden met een gids van de Noorderzon!

Kaarten en gidsen van de Vlaamse natuur

Als men aan de natuur van België denkt, denken veel mensen direct aan de Ardennen in Wallonië, op zich terecht, want dit is beslist een prachtig natuurgebied. Echter Vlaanderen heeft ook absoluut fraaie natuurgebieden. Denk bijvoorbeeld aan het Park de Hoge Kempen. Dit park is een uitmuntend wandel- en fietsgebied. Met de goede wandelkaarten en fietskaarten op zak weet je zeker dat je niets mist van het park; zoals fantastische heidevelden, bossen, meertjes en rivieren. Er lopen diverse lange-afstandswandelroutes doorheen, maar er zijn ook vele uitgaven voor kortere tochten.

Volledig aan het andere kant van het land ligt de Noordzeekust van België. Bij Oostende kan je surfen als de beste en ook andere watersporten worden hier uitgebreid beoefend. De Vlaamse zeekust maakte deel uit van de Duitse Atlantikwall. Daardoor staan er verspreid langs de kust nog tientallen bunkers, muren en andere overblijfselen van de 2e wereldoorlog. Ontdek de Belgische zeekust door erlangs te fietsen! De kust is slechts zo’n 60 kilometer lang, en is dus makkelijk in een volle dag te fietsen. Neem je fietskaart of gids mee, en ga op pad!

Vlaanderen ontdek je bij de Noorderzon! Haal nu jouw kaart of gids en verken het land van onze gezellige zuiderburen.

Blogs over Vlaanderen & Brussel
Blogs over Kaarten en gidsen