Noord-Afrika en Sahel

Landkaart voor Marokko

Op deze pagina vind je de kaarten van het mooie Marokko. De pracht van dit Noord-Afrikaanse land wordt regelmatig onderschat. Van prachtige stranden langs de kust tot hoge bergen in de binnenlanden tot wel 4000 meter hoog. In het noorden van Marokko ligt het rifgebergte, een verrassend groen gebergte waar voor Marokkaanse begrippen veel regen valt. Maar de prachtige Marokkaanse natuur is zeker niet het enige wat dit land te bieden heeft: Marokko telt een groot aantal zeer bijzondere steden vol met unieke architectuur, monumenten en een eigen cultuur. Ontdek Marokko met landkaarten van de Noorderzon!

Toont alle 8 resultaten

Kaarten van de Marokkaanse steden

Vervoer in Marokko tussen de verschillende steden gaat zeer zeker het beste per auto. Als je een stedentrip wilt maken tussen bijvoorbeeld Tanger in het noorden en Marrakesh in het zuiden, kom je langs Rabat en Casablanca. Zo pak je vier van de mooiste steden die het land te bieden heeft in één.

In het uiterste noorden kom je aan met de boot vanuit Spanje in Tanger. Deze oude stad wordt vandaag de dag in rap tempo gemoderniseerd maar de oude sfeer hangt er nog absoluut. Verken de stad en vooral om de omgeving: vlakbij Tanger ligt het stadje Asilah, waarvan de geschiedenis tot wel 1500 jaar voor Christus teruggaat. In Tanger zelf geniet je van de schitterende typisch Marokkaanse architectuur en uiteraard de parelwitte stranden.

Als je afzakt naar het zuiden kom je eerst langs Rabat, de hoofdstad van Marokko. Hét hoogtepunt van deze stad is natuurlijk de Hassantoren, onderdeel van een incomplete moskee uit de 12e eeuw. Ietsjes verder naar het zuiden ligt Casablanca. Dit is een door de Portugezen gestichte stad aan de Atlantische Oceaan. Het is de grootste stad van Marokko met ruim 3,3 miljoen inwoners en heeft een belangrijke haven. Deze stad is dan ook het economische centrum van Marokko, hetgeen je terugziet in het bruisende stadsleven!

Eenmaal aangekomen op je bestemming in Marrakesh kan je nog eenmaal genieten van de Marokkaanse culturele geschiedenis die hier absoluut op z’n hoogtepunt is. Zo is het gehele historische centrum (medina) van Marrakesh benoemd tot cultureel erfgoed. In deze unieke stad vind je typische Arabische middeleeuwse architectonische kunstwerken zoals badhuizen, bazaars, en als hoogtepunt de Koranschool van Marrakesh, dat als schoolvoorbeeld wordt gebruikt als voorbeeld van Islamitische architectuur. Absoluut een bezoek waard! Ontdek Marokko met landkaarten van de Noorderzon en mis niets van dit prachtige land! 

Blogs over Landkaarten en wegenkaarten