Midden-Oosten

Landkaart voor Israël, Palestina

Op deze pagina vind je de landkaarten van Israël, een uniek land in het Midden-Oosten maar ook aan de Middellandse Zee. Aan deze Middellandse Zee vindt men direct ook sommige van de meest interessante plekken om te bezoeken zoals Tel Aviv en Haifa. De geschiedenis van wat nu Israël is, is vrij algemeen bekend. Echter, het daadwerkelijk bezoeken van de monumenten die vandaag de dag nog steeds zo’n enorme impact hebben op de wereld is een ervaring op zich. Jeruzalem is een stad van historie, monumenten en culturele pracht. Ontdek Israël nu met landkaarten van de Noorderzon!

 

Toont alle 3 resultaten

Kaarten van het Israëlische landschap

Israël is een klein land, exclusief Palestina ongeveer de helft van Nederland. Het grenst aan de Middellandse Zee, waardoor de steden aan de kust een aangenaam mediterraan klimaat hebben. Vlak ten zuiden van Haifa ligt het mooie Carmel park; een bergachtig landschap met een typisch mediterrane biosfeer. In het park bestaan ook meer dan 250 archeologische afgravingen en andere vondsten. In het uiterste noorden van Israël ligt de berg Meron, met een soortgelijk landschap als dat van Carmel.

In de binnenlanden van Israël droogt het land snel op, en in het zuiden zit je middenin de woestijn. Vlak ten oosten van Jeruzalem ligt de bekende Dode Zee, waar men op blijft drijven. Wanneer men in Israël naar het zuiden afbuigt is er voornamelijk woestijn, maar vlak over de grens in Jordanië zijn er enkele prachtige woestijnachtige natuurgebieden.

Verspreid over heel Israël vindt men duizenden historische artefacten, al dan niet heilig verklaard. Met een toer door Israël met je landkaart en reisgids in de hand bezoek je ze allemaal!

Breng ook zeker een bezoek aan de prachtige badplaats Eilat aan de Rode Zee in het uiterste zuiden van Israël. De mogelijkheden hier om te duiken zijn uniek!

Hoe kies ik een landkaart van Israël?

Israël is maar een klein land, en een landkaart met een schaal van zo’n 1:200.000 is meer dan voldoende. Deze schaal is bovendien klein genoeg voor een veelvoud aan details. Met je landkaart zit het dus wel goed, maar daarmee ben je er nog niet. Helaas is Israël qua politiek een rumoerig land, en is het er nu en dan onveilig. Daarnaast is het af te raden om de grensstrook rondom de Gazastrip te bezoeken. Een bezoek aan de grensstreek met Syrië is absoluut uit ten boze.

Blogs over Landkaarten en wegenkaarten