Midden-Oosten

Kaarten en gidsen voor Israël, Palestina

Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van het oude Israël, een van de oudste bewoonde gebieden van de wereld. Israël ligt middenin de historische regio in het Midden-Oosten en grenst aan de Middellandse Zee in het westen, Egypte en Jordanië in het zuiden en oosten en Libanon en Syrië in het noorden. De Israëlische hoofdstad Jeruzalem is bekend van alle heilige plaatsen voor zowel de Christenen, Joden als Islamieten die er te vinden zijn. Buiten alle historische kwaliteiten is Israël ook een perfecte locatie voor een lekkere zonvakantie. Denk bijvoorbeeld aan de bruisende kustplaatsen Tel Aviv, Haifa en Eilat. Ontdek Israël met kaarten en gidsen van de Noorderzon! Lees onderaan deze pagina verder…

 

Resultaat 1–24 van de 31 resultaten wordt getoond

de Israëlische steden

De historie van Israël telt meerdere millennia maar de belangrijkste redenen om Israël en specifiek Jeruzalem te bezoeken gaat terug tot het begin van onze jaartelling: zo’n 2000 jaar geleden. Jeruzalem staat boordevol met heilige plekken voor alle grote religies van Europa: de binnenstad van Jeruzalem bevat meer dan 200 historische monumenten. De belangrijkste hiervan zijn de verschillende stadspoorten, de Klaagmuur en de omgeving van de Heilige Grafkerk waar alle grote stromingen van het Christendom zijn vertegenwoordigd en er hun eigen heilige plaatsen koesteren.

Ook buiten Jeruzalem bevinden zich historische schatten, zoals de Bijbelse Tels, het Massada citadel en de steden Haifa, Akko en Nazareth.

Tel Aviv

De tweede stad van Israël is Tel Aviv. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de Witte Stad van Tel Aviv, een grote woonwijk die in de 20e eeuw door vluchtende Joden is gesticht. Tel Aviv is een zeer liberale stad, ligt aan de Middellandse Zee en heeft een leuke promenade langs het strand. Genieten!

de Israëlische natuur

Zoals eerder genoemd ligt Israël aan de Middellandse Zee, en dat vormt gelijk ook een belangrijke toeristische trekpleister. Israël heeft doorgaans een nogal steppeachtig landschap, met vooral in het noorden ook wel bossen en boerenlandschappen. In de zuidelijker gelegen woestijnlandschappen zijn echter ook zeer bijzondere fenomenen te bekijken, zoals het Timna park bij Eilat waar unieke rotsformaties zijn ontstaan.

Buiten de steden is een van de belangrijkste trekpleisters van Israël echter de Dode Zee. Deze zee is zo bijzonder omdat je er door het hoge zoutgehalte makkelijk in blijft drijven zonder te zwemmen! De Dode Zee ligt in het oosten van Israël en wordt gedeeld met Jordanië, en is het laagstgelegen meer van de wereld: ruim 400 meter onder zeeniveau. Vlakbij de Dode Zee liggen belangrijke historische plaatsen zoals Qumran, Ein Gedi en Massada. Ontdek de Israëlische natuur met de wandelgidsen van de Noorderzon!

Blogs over Kaarten en gidsen