Midden-Oosten

Kaart en gidsen voor Israël, Palestina

Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van het oude Israël, een van de oudste bewoonde gebieden van de wereld. Israël ligt middenin de historische regio van Azië in het Midden-Oosten en grenst aan de Middellandse Zee in het westen, Egypte en Jordanië in het zuiden en Libanon en Syrië in het noorden. De Israëlische hoofdstad Jeruzalem is wereldwijd bekend dankzij al zijn religieuze relikwieën en andere heilige plekken voor zowel de Christenen, Joden als Islamieten. Buiten alle historie is Israël ook een perfecte locatie voor een heerlijke zonvakantie! Denk bijvoorbeeld aan de steden Tel Aviv, Haifa en Eilat. Ontdek Israël met kaarten van de Noorderzon! Meer weten over de kaarten van Israël? Lees dan onderaan deze pagina verder!

Resultaat 1–24 van de 32 resultaten wordt getoond

Kaarten van de Israëlische steden

De historie van Israël gaat duizenden jaren terug, maar de belangrijkste redenen om Israël en specifiek Jeruzalem te bezoeken gaat terug tot het begin van onze jaartelling: zo’n 2000 jaar geleden. Jeruzalem staat vol met heilige plekken voor alle grote religies van Europa: de binnenstad van Jeruzalem bevat meer dan 200 historische monumenten. De belangrijkste hiervan zijn de verschillende stadspoorten, de Klaagmuur en de Heilige Grafkerk waar alle grote stromingen van het Christendom zijn vertegenwoordigd.

Ook buiten Jeruzalem staat Israël vol met historische schatten, zoals de Bijbelse Tels, het Massada citadel en de historische steden Haifa, Akko en Nazareth.

Tel Aviv

De tweede stad van Israël is Tel Aviv. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de Witte Stad van Tel Aviv, een grote woonwijk die in de 20e eeuw door vluchtende Joden is gesticht. Tel Aviv is voor Israëlische begrippen een zeer progressieve stad, en dat is zeker in het Midden-Oosten zeer bijzonder! Tel Aviv ligt aan de Middellandse Zee en heeft een leuke promenade langs het strand. Genieten! Ontdek de Israëlische steden met stadskaarten van de Noorderzon!

Kaarten van de Israëlische natuur

Zoals eerder genoemd ligt Israël aan de Middellandse Zee, en dat vormt gelijk ook een van de belangrijkste natuurlijke attracties van het land. Buiten de zee is Israël een zeer woestijnachtig land, hoewel er wel grote boerenlandschappen bestaan. In de woestijn zijn echter ook zeer bijzondere fenomenen te bekijken, zoals het Timna park bij Eilat waar unieke rotsformaties zijn ontstaan.

Buiten de steden is de belangrijkste trekpleister van Israël echter de Dode Zee. Deze zee is zo bekend omdat hij zo zout is dat je blijft drijven! De Dode Zee ligt in het oosten van Israël en wordt gedeeld met Jordanië, en is het laagstgelegen meer van de wereld: ruim 400 meter onder zeeniveau. Vlakbij de Dode Zee liggen belangrijke historische plaatsen zoals Qumran, El Gedi en Massada. Ontdek de Israëlische natuur met kaarten van de Noorderzon! 

Blogs over Kaarten en gidsen