Nabije Oosten en Centraal-Azië

Landkaart voor Midden-Oosten

Op deze pagina vind je de landkaarten van het Midden-Oosten. Deze woestijnachtige regio is grotendeels onbegaanbaar, maar bezoeken aan landen zoals Israël, Jordanië en Oman zullen je versteld doen staan vanwege de natuurlijke en voornamelijk culturele pracht. Het Midden-Oosten wordt als sinds het begin van de mensheid bewoond, waardoor er verspreid over de regio talloze overblijfselen terug zijn te vinden. Allen oud, maar sommigen zelfs millennia oud. Neem bijvoorbeeld de historische stad Petra in Jordanië. Met recht een van de zeven nieuwe wereldwonderen. Ontdek het Midden-Oosten van landkaarten van de Noorderzon!

Toont alle 23 resultaten

Kaarten van het landschap van het Midden-Oosten

Met enkele uitzonderingen daargelaten bestaat het landschap van elk land in deze regio vrijwel geheel uit woestijn. Er zijn wel bergen, maar geen extreem hoge. Zo is het hoogste punt van Saudi-Arabië de Jabal Sawda met ruim 3100 meter hoog. Iran kent meer diversiteit qua landschap, met hogere bergen en meer mogelijkheden voor de natuur. Langs de kust van de Kaspische Zee vindt men meer groen.  

Wanneer je op zoek gaat naar flora en fauna zal je versteld staan van de aanpasbaarheid van de natuur: het Midden-Oosten kent duizenden verschillende soorten planten en beidt een thuis aan grote zoogdieren die zich allemaal perfect hebben aangepast aan het woestijnleven. Lezen over het harde leven van deze dieren brengt een gevoel van eerbiedwaardigheid naar boven. Dat kan je onder andere doen in een reisgids over dit gebied.

Bezienswaardigheden in Jordanië, Oman & Saudi-Arabië

Bezoeken aan de historische monumenten in deze landen is voor veel mensen het hoogtepunt van hun vakantie en de reden waarom ze zijn gekomen. Megalomane bouwwerken zoals de bovengenoemde stad Petra in Jordanië zijn bijzonder indrukwekkend, net als de Moskeeën van Muscat, de Omaanse hoofdstad. Bouwwerken in Saudi-Arabië zoals de Kaäba in Mekka en religieuze constructies in Medina zijn net zo bewonderingswaardig, maar helaas is Saudi-Arabië lastiger te bezoeken als toerist.

Met een landkaart van de Noorderzon op zak kan je flinke stukken afleggen over de veilige routes in deze landen. Mis niets van al het moois dat deze landen te bieden hebben door je goed voor te bereiden!

Zelfstandig op vakantie in het Midden-Oosten

Zelf op vakantie gaan naar een van deze prachtlanden? Dat kan, maar bereid je wel goed voor. De lokale situatie kan plots veranderen, waardoor je veiligheid in het geding komt. Door je route goed voor te bereiden met behulp van kaarten en het lokale nieuws, weet je waar je veilig kunt komen. Als je weet dat je veilig bent, kan je ook veel meer genieten van je vakantie!

Blogs over Landkaarten en wegenkaarten