Noord-Afrika en Sahel

Landkaart voor Egypte

Op deze pagina vind je de landkaarten van Egypte. Geen land zo vol met millennia oude historie, rijp om ontdek te worden. Met landkaarten van de Noorderzon vind je alles wat je gezien moet hebben! De Pyramides van Gizeh vindt men ook wel zonder kaart, maar Egypte heeft nog zo veel meer te bieden. Steden als Alexandrië en herbergen net zo goed schatten aan historie, zei het net iets minder oud. Daarnaast kent Egypte uiteraard prachtige badplaatsen zoals Sharm-el-Sheikh, Taba en Hurghada. De Egyptische schatten ontdek je met landkaarten van de Noorderzon!

Toont alle 3 resultaten

Kaarten van de Nijl

Langs de gehele linie van de Nijl staan overblijfselen uit de oudheid; de een nog bijzonderder dan de andere. Ken je bijvoorbeeld de metersdiepe putten in Caïro langs in de Nijl, die in de oudheid gebruikt werden om het waterpeil te meten? Of de schatten van Luxor, een stuk verder naar het zuiden langs de Nijl? Luxor wordt flink minder bezocht dan Caïro, maar ook hier vindt men talloze historische rijkdommen uit dezelfde tijd, zo’n 3300 jaar geleden. Breng een bezoek aan het Ramesseum, de Kolossen van Memnon en de valleien van Koningen en Koninginnen, allen in de buurt van het huidige Luxor. Deze stad heette vroeger Thebe.

Maak je eigen route langs de Nijl! Bezoek alle historie die dit prachtige land te bieden heeft, en kijk mee in de cultuur van Egypte die haar oorsprong vindt in alle oudheid. Met landkaarten van de Noorderzon kan je perfect je eigen route plannen, zodat je niets mist van wat jij wilt zien. Bij veel kaarten zitten stadsplattegronden van de belangrijkste steden meegenomen. Handig! Egypte ontdek je met kaarten en gidsen van de Noorderzon!

Blogs over Landkaarten en wegenkaarten