Spanje

Landkaart voor Balearen (Mallorca, Menorca, Ibiza)

Op deze pagina vind je de landkaarten van de Balearen; de Spaanse eilandengroep met Ibiza, Mallorca en Menorca. What’s in a name: Mallorca is ruimschoots het grootste eiland van de drie. Alle eilanden hebben een soortgelijke natuur, hoewel die op Mallorca het meeste ruimte krijgt. Ibiza heeft een beetje een onterechte reputatie als exclusief een feesteiland, maar wie buiten de zomer naar dit eiland gaat zal verstelt staan van de natuurlijke pracht en de rust in de mooie historische steden. Met name in de lente is het op alle drie de eilanden erg groen, rustig en aangenaam. Ontdek de Balearen met landkaarten van de Noorderzon!

Toont alle 2 resultaten

Landschap van de Balearen

Elk eiland van de Balearen heeft prachtige witte stranden waar men volop kan genieten van het traditioneel helderblauwe water van de Middellandse Zee, maar wat hebben deze eilanden nog meer te bieden?

Van alles wat! Langs de kust vindt men behalve stranden vooral ook veel rotsen, kliffen en ander robuust natuurlijk schoon. Mallorca is behoorlijk bergachtig, en heeft als hoogste punt de Puig Major op ruim 1400 meter. In de zomer heerst hier een uiterst maritiem klimaat waardoor het er meestal erg droog is in de 2e helft van de zomer en herfst. Echter, in de lente bloeien de eilanden volop en zijn er vooral ook veel bloemen. De eilanden tellen zo’n 1500 soorten planten, waarvan 150 endemisch.

Het eiland is dan ook een perfecte wandelbestemming: in de lente is het er al lekker warm, zo’n 20-25 graden. Tussen de scherpe bergen door zijn er uiteraard leuke meren en bergriviertjes die met haast al het water dat in de winter is gevallen de berg afvoeren.

Menorca is eigenlijk vrij soortgelijk aan Mallorca, maar dan in het klein. Kleiner, lager, maar zeker niet minder mooi. Het grootste natuurpark van Menorca, het natuurpark de s’Albufera des Grau, is een waar vogelparadijs met veel open graslanden met lage (heide) begroeiing, veel water en kleine heuvels voor voldoende beschutting.

Ibiza is nog weer een stuk kleiner dan Menorca, en is qua natuur ook soortgelijk. Buiten het hoogseizoen is het voor de rustieke vakantieganger zeer goed vertoeven! Vanaf Ibiza is het ook zeker aan te raden om een uitstapje te maken naar Formentera, het laatste en kleinste eiland van de Balearen. Dit eiland is maar zo’n 19 kilometer lang en wordt al millennia lang bewoond.

Landkaarten van de Balearen

Het OV op deze eilanden is maar zeer mondjesmaat beschikbaar, dus wie zich wil verplaatsen is aangewezen op een auto. Met landkaarten van de Noorderzon weet je precies waar de hotspots zijn, waar de mooiste campings zijn en welke natuurgebieden jij gezien móét hebben. Ontdek de Balearen met kaarten en gidsen van de Noorderzon!

Blogs over Balearen
Blogs over Landkaarten en wegenkaarten