Kaarten en gidsen > Europa > Benelux > Nederland > Zuid Nederland
Nederland

Kaart en gidsen voor Limburg

Op deze pagina ontdek je de kaarten en gidsen van de meest zuidelijke provincie van ons land: Limburg. Misschien ook wel de mooiste van heel Nederland. Op de kaarten van de Noorderzon valt dat goed te zien! De Maasprovincie telt enkele tientallen natuurparken waaronder de Maasduinen, de Groote Peel en Brunssumerheide, maar ook uiteraard de uiteindes van de Ardennen in Zuid-Limburg met het hoogste punt van Nederland: de Vaalserberg. Daarnaast zijn de Limburgse steden ook een bezoek waard. De Limburgse hoofdstad Maastricht strijdt al jaren met Nijmegen over welke van de twee nou de oudste is, en de vele kloosters van Roermond zijn ook erg bijzonder. Meer weten over Limburg? Kom langs in onze winkel en lees onderaan deze pagina verder over Kaarten van Limburg!

Resultaat 1–24 van de 147 resultaten wordt getoond

Kaarten van de Limburgse steden

De steden van Limburg ontdek je met een stadskaart in de hand! Maastricht, de oudste stad van Nederland (of één na oudste) staat vol met historische gebouwen zoals bijvoorbeeld aan het Vrijthof, de Servaasbasiliek en de oude brug over de Maas. Geniet van de vele restaurantjes en andere horecagelegenheden in de binnenstad van Maastricht en aan de Maas. Maak ook een bezoekje aan winkelstad Venlo, elk weekend weer een grote trekpleister voor Duitsers, met bijvoorbeeld het oude stadhuis aan de Markt en het Limburgs Museum. Een bezoek aan Venlo is goed te combineren met een visite aan Roermond, om een kijkje te nemen in de Sint-Kristoffelkathedraal!

Kaarten van de Limburgse Natuur

Een van de bekendste punten van Limburg is de Vaalserberg, het hoogste punt van Nederland. De heuvel van ruim 300 meter is gelegen in het Limburgse Heuvelland, vlakbij het drielandenpunt met België en Duitsland. Bij Maastricht ligt de Sint-Pietersberg; een heuvel die voornamelijk bestaat uit kalksteen. De heuvel heeft rotsen en kliffen alsof je in het buitenland bent. Hier werd vroeger dan ook krijtsteen gewonnen, en daardoor zijn er meerdere grotten waar je in kan. Bovenop de heuvel ligt het Sint-Pietersfort, dat recentelijk volledig is gerestaureerd.

Verder naar het noorden, langs de maas, vind je on andere de Kasteeltuinen van Arcen. De tuinen van dit kasteel zijn perfect onderhouden, en men vindt hier in het seizoen onder andere veel vlinders en vogels. Ietsjes verder naar het noorden ligt Natuurpark de Maasduinen. Bekend van de -voor Nederland unieke- aanwezigheid van kraanvogels, is dit park een bijzonder gebied dat bestaat uit meren, heide en bossen. Aan de westkant van Limburg, bij Roermond, ligt het park De Groote Peel. Dit ware vogelparadijs is een oude hoogveenvlakte en is buiten de wandelpaden nog zeer moerassig, en men moet beslist opletten! Zorg daarom dat je een wandelkaart of fietskaart van de Noorderzon bijhebt, zodat je nooit de weg kwijtraakt! 

Blogs over Zuid Nederland
Blogs over Kaarten en gidsen